Nyföddfotografering i hemmet

Nyföddfotografering i hemmet är en alldeles speciell sorts fotografering. Jag får kliva in i den där lilla bubblan ni befinner er i, kanske vara en av de allra första som får träffa familjens nya medlem. En fantastisk tid som nyblivna föräldrar, men också en väldigt utmanande tid! Man känner ju inte det lilla livet alls. Det finns inga rutiner, man matar konstant, försöker få bebisen att somna och hormonerna flödar så plötsligt gråter man för minsta lilla.

Men ändå. Ändå så otroligt magiskt, att en helt egen liten människa, som dessutom luktar så fantastiskt gott på huvudet, fötts till livet och det är så galet coolt! Livet känns komplett och man kan inte ens minnas hur livet före såg ut. Som många föräldrar säger, livet började när barnen kom!

Samkönat kvinnligt par ligger på en säng och tittar på sin nyfödda bebis

Nyföddfotograf med inriktning på lifestyle

När jag fotograferar i ert hem så börjar jag med att gå runt och titta lite på hur ljuset faller in i alla rum. På så vis planerar jag fotograferingen lite i mitt huvud. Jag lägger ingen vikt vid om ert hem är städat, fönstren putsade eller disken undanplockad. Det viktiga är ni och ljuset. Med härligt ljus och att ni känner er trygga och bekväma så blir bilderna som bäst!

Ni får små uppdrag under fotograferingen, t.ex vem som kan dansa knasigast, att känna på hur pappas skäggstubb känns, om mamma har en apa i örat eller om lillasyster luktar hallon eller prutt. Det här gör att vi lockar fram naturliga skratt, gosiga stunder och små ögonblick som är ovärderliga att ha på bild.

När bokar man en nyföddfotografering?

Jag skulle rekommendera er att boka så tidigt som möjligt! Jag blir snabbt uppbokad och behöver kunna reservera ett par datum runtomkring ditt BF, för att kunna garantera dig en tid. Så ta kontakt med mig så fort som du ens tänker tanken ”nä men om man skulle boka in en nyföddfotograf!”

Om du dessutom vill föreviga graviditeten också så kan ni skapa en sån fantastisk fotovägg eller fotoalbum med hela livets resa, från graviditeten till den nyfödda bebisen gjort entré. Det blir något alldeles unikt att ha bilder tagna i hemmet från graviditeten för att sedan sluta cirkeln med bilder på samma plats med er bebis.

Här kan du läsa mer om gravidfotografering.
Här kan du läsa mer om nyföddfotografering.

En nyfödd bebis gäspar medan pappans hand håller fötterna på bebisen och mamman håller i bebisens hand
Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen

Heej, det är jag som är Mia!

Gravid, nyfödd och familjefotograf i Småland

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till mina fotograferingsområden. Häng kvar och säg gärna hej!

Search