Letar du gravidfotograf i Småland eller Stockholm?

Fylla väggarna med bilder från livets resa

Du letar efter en erfaren och härlig gravidfotograf i Småland eller Stockholm som kan föreviga den coolaste och jobbigaste resan du någonsin gjort. Du vill hitta en fotograf som är avslappnad eftersom du är lite nervös över tanken på att stå framför kameran.

Här har du mig, jag är svaret på dina funderingar! Mia heter jag och jag är en lättsam, rolig och varm fotograf som sätter extra stort fokus på genuina känslor i mina bilder. Du kan lita på att min personlighet lyser igenom i mina bilder, vilket ofta skapar en varm, avslappnad och glädjefylld känsla i mina gravidbilder.

Gravid kvinna i underkläder och kimono omfamnar sin mage i solljus med skuggor på

Mia Modigh Westlund

Gravidfotograf
i Eksjö, Småland

Med mig som din gravidfotograf får du en härlig mix av dialekter från Blekinge och Småland, skämt a’la Göteborg och ibland kan jag till och med börja prata på skånska. Du kan förvänta dig en mysig, avslappnad och rolig upplevelse. Men det bästa av allt? Jag levererar så klart proffsiga bilder i högsta kvalitet.

Min resa startade i januari 2020 då jag äntligen plussade på stickan. Eller, den startade ett par år tidigare, jag hade plussat ett par gånger tidigare men haft några missfall under de tre åren som vi försökte bli gravida. Men januari 2020 började min resa som gravid på riktigt. På hösten föddes vår son Jack, 9 dagar över tiden och bråttom ut. 

Vi kallar vår son Vilde Bill, han är den enkla anledningen till att jag älskar att vakna varje dag, även om det oftast är orimligt tidigt och jag inte riktigt vill samtala före första koppen kaffe.

Jag kallas GIF-master, för jag älskar att skicka GIF’ar och kan lätt föra en hel konversation bara genom det på messenger. Det blir ju som en live-rebus – hur kul?!

Jag kommer från Blekinge, har bott i Eksjö, Småland sedan 2012, med en liten avstickare till Stockholm som jag nu lämnar för att återigen bo i Eksjö.

Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen
Familjebild på oss av Anna Sandström

Jag älskar tacos på fredagar, är en riktigt gottegris och äter gärna allt möjligt från popcorn, ostbollar, chips till munkar, lösgodis (sött, salt och surt) eller kakor och kladdkaka.

Dålig humor är ett begrepp jag inte känner igen, min humor är ju den roligaste?! Ordvitsar och ironi, så har ni mig lindad runt fingret. Vägen till mitt hjärta går genom ett hästgarv, men mat är jäkligt gott och därför är jag lyckligt lottad som är gift med en man som lagar god mat!

En personlig gravidfotografering

Dötrist, långtråkigt och alldeles alldeles underbart

Att dela sin kropp med ett helt nytt liv är en känsla som inte går att beskriva. Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart! Oavsett hur du känner över att känna de där bubbliga första sparkarna som sedan övergår till en inre misshandel av revbenen och kisseblåsan, så är det oerhört praktiskt att kunna ställa chipsskålen på magen en fredagkväll och det är något alldeles alldeles magiskt när ens partner för första gången kan känna sparkarna på utsidan!

Inomhus eller utomhus

Jag fotograferar gravida både inomhus och utomhus året runt. Låt inte kylan under vintern skrämma dig, vi jobbar effektivt och du får värma dig emellanåt. Vill du inte vara utomhus så fotograferar jag gärna hemma hos dig. Det finns ju någonting alldeles extra mysigt med att dokumentera barnets första hem, i dubbel bemärkelse.

Skrattande kvinna med ena handen på sin gravida mage, iklädd underkläder och en skjorta

Jag som fotograf

När du bokat mig som din gravidfotograf har du full support både före och efter fotograferingen, oavsett om du har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad du ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för dig hela vägen!

När vi träffas för gravidfotograferingen så kommer jag att guida dig/er hela tiden, allt från poseringar för det bästa ljuset till att magen ska synas så bra som möjligt. Jag lockar fram genuina skratt och gosiga stunder, så er upplevelse blir både fin, minnesvärd och avslappad.

Det räcker väl med spegelselfies?

Är det verkligen de bilderna du vill visa upp och bära med dig för resten av ditt barns liv? Det finns någonting alldeles speciellt i att ha bilder på väggen, eller i en fotobok, som dokumenterar en hel story. Från bilderna på graviditeten till nyföddbilder och sedan familjebilder. När barnet som låg inuti din mage är 3 år och pekar på bilderna och säger stolt ”Där inne låg jag!”. Du kommer aldrig ångra att du tog dessa bilderna.

Vanliga frågor inför en gravidfotografering i Småland

Det brukar vara en lagom tid mellan vecka 27-35 då magen hunnit växa till sig så den syns men innan den börjat sjunka. Men eftersom ingen graviditet är den andra lik så går vi mycket efter hur du mår och hur magen växer.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. En del hör av sig redan då de plussat, men de flesta bokar efter KUB eller RUL, alltså ungefär när du är någonstans i vecka 14-18.

Nejdå, jag fotograferar gravidfotografering utomhus också! Då ses vi på någon av mina noggrant utvalda platser, där jag vet att ljuset kommer bli magiskt. Vi fotograferar vanligtvis sen eftermiddag, alternativt kväll om du önskar bilder i solnedgången.

Vid resa innanför Eksjö stad tillkommer ingen kostnad för reseersättning. Vid resa utanför tillkommer en kostnad om 50 kr/mil räknat från min adress.

Naturligtvis! En graviditet är sällan en enskild persons resa, även om det i vissa fall är så. För mig är det viktigaste att ni får de bilderna ni önskar så i de fall där det finns syskon med i bilden blir fotograferingen lite mer som en familjefotografering, men där magen och den blivande mamman ändå får vara lite mer i fokus.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på kläder. Jag har några skira negligéer, spetskimono och gosiga koftor att låna ut till fotograferingen om du skulle önska.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Jag fotograferar inte enbart Gravidfotografering i Småland, då jag även har familj i Stockholm och byggt upp en bas där sedan jag bodde där, så är jag även där ofta för att fotografera. Prenumerera på min VIP-lista (länk nederst på sidan) för att få förhandssläpp av lediga tider och datum de veckorna jag kommer till Stockholm.

Min resa

Det var inte en dans på rosor att vara gravid

Foglossning, svullna fötter, obekväm i kroppen, jobbigt att böja sig ner, kliar på magen, trött, kan inte sova bekvämt, saknar att ligga på magen, orkar inte gå långa promenader, vill inte vara gravid men längtar ihjäl sig efter bebisen.

Jag kan inte påstå att jag älskade att vara gravid. Men vi hade kämpat för det här i 3 år, en tuff resa i bagaget med flera graviditeter som inte fullföljdes, så trodde jag någonstans att när det väl blev på riktigt så skulle det vara sådär fantastiskt som det verkade på film. Men nejdå, jag fick foglossning redan vecka 9, jag kände mig obekväm, det kändes inte naturligt att ”prata med magen” och även om jag kände mig vacker ibland ville jag bara hoppa över hela graviditeten.

Jag ser bara det fina i våra bilder idag

Trots allt kände jag att det var självklart att föreviga vår resa med en gravidfotografering! Jag visste att oavsett hur jag mådde i min kropp, så ville jag ha något mer än bara spegelselfies på min mage och förändringen jag gick igenom. För mig var det viktigt att min man, Glenn, också var med på bilderna. Graviditeten var inte bara min, och längtan efter barn var inte bara min heller. Vi gjorde det här tillsammans och även om det var jag som bar på vårt barn så var det Glenn som bar mig.

Idag, när jag tittar tillbaka på våra bilder, så ser jag inget av allt det jobbiga. Jag ser en resa som jag känner stor tacksamhet för – en resa där min kropp under 9 månader var hem för vår älskade son Jack som föddes i september 2020, samma dag som solrosorna i vår rabatt slog ut. 

Gravid kvinna sitter på en äng under en gravidfotografering i Småland

Såhär går det till

Gravidfotografering i Småland,
från bokning till leverans

1. Kontakt & Bokning

Var gärna ute i god tid med din bokning för att säkerställa att jag kan erbjuda en ledig tid. Många tar kontakt och bokar redan efter RUL (v 18). Din fotografering bör ske när du är någonstans mellan vecka 27-35, beroende på hur du mår, hur magen växer osv.

När vi bestämt datum för gravidfotograferingen får du ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

2. Förberedelser

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingarna. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om du har några frågor eller önskemål inför gravidfotograferingen.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

3. Gravidfotografering

Vi ses vårt bokade datum, som är när du är någonstans mellan graviditetsvecka 27-35. Om vi fotograferar hemma hos dig så börjar jag med att gå runt lite för att titta på ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar din minnesvärda resa.

Jag guidar dig hela tiden så du behöver inte vara orolig över att du är ovan att stå framför kameran eller oroa dig över var du ska göra av händerna eller åt vilket håll du ska titta.

4. Leverans

Inom tre veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Här gör du ditt val av bilder som du önskar köpa och vilka produkter du vill investera i. Jag skickar din slutfaktura och inom tre veckor efter fakturans sista betalningsdag kan du ladda ner dina bilder från ditt webbgalleri.

Att vara gravid och bära på ett helt nytt liv, det är något av det största du kan göra.
Att sedan få hålla i det nya livet i din famn, det är något av det största du kan få uppleva!

Vad kostar en gravidfotografering i Småland?

Din investering

✨ En rolig gravidfotografering där du är i fokus
✨ Inför-guide med tips och råd
✨ Fri ombokning vid sjukdom
✨ Omsorgsfull redigering av alla valda bilder
✨ Privat webbgalleri till dator och mobil
✨ Personlig webshop med produkter

1 500 kr

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att bilder och produkter inte ingår i bokningsavgiften utan dessa köps till efteråt. Se prislista nedan.

Gravid kvinna sitter på en säng iklädd bh, skjorta och jeans på sin gravidfotografering i Småland

Fantastiska produkter till dina gravidbilder

Den digitala världen i all ära, det är smidigt med usb-minnen, att ha bilder på telefonen osv. Men när du äntligen har investerat i en gravidfotografering så förtjänar bilderna mer än att bara ligga digitalt. En fotobok som ni kan bläddra i om 20 år eller en fotovägg full med gosiga bilder på både barnen och hela familjen? Dessa bilderna är ju dessutom den perfekta julklappen till mor- och farföräldrar. Det är få saker som slår en stor inramad tavla på deras favorit barnbarn!

Lediga tider i Småland

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar – dubbelkolla gärna skräpposten!

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Lediga tider i Stockholm

Jag jobbar i Stockholm under utvalda veckor på året, där jag släpper ett antal begränsade platser för fotografering. Tiderna är först till kvarn och bokas upp snabbt, så för att få en första tjing på att boka en tid, fyll i dina uppgifter i det här formuläret så får du mail om när tiderna släpps och kan förhandsboka. 

JULI

BF september – oktober

SEMESTER

AUGUSTI

BF oktober – november

6 TIDER

SEPTEMBER

BF november – december

7 tider

OKTOBER

BF december – januari

6 tider

Kontakta mig här för att boka
gravidfotografering i Småland eller Stockholm

Gravid kvinna bredvid ett fönster iklädd skjorta, bh och jeans