Letar du familjefotograf i Småland eller Stockholm?

att minnas känslan

Livet passerar så fort och jag tycker det är så himla viktigt att hela familjen får vara med på bild, på riktiga bilder, inte bara mobilbilder. Att få skapa en tavelvägg i hemmet med bilder som visar upp den genuina känslan i er familj, det ger glädje även till de morgnar som är lite mer utmanande, där man brottas om att strumporna ska på innan förskolan och allt man vill är att få dricka sitt kaffe varmt.

Jag brinner för att dokumentera livet som det är. Äkta känslor, skratt, tårar och lek. På riktigt. Er fotografering är en upplevelse, en lekdejt där barnen får vara barn, där skrubbsår på knäna är okej och där hela familjen får kramas och ropa snigelfis. En fotografering där det viktigaste är känslan i er familj, kärleken och närheten.

En mamma och en pappa busar med sin ettåriga son på ett fält i solnedgången på en familjefotografering i Småland

Mia Modigh Westlund

Familjefotograf
i Eksjö, Småland

Med mig som er familjefotograf får ni en härlig mix av dialekter från Blekinge och Småland, skämt a’la Göteborg och ibland kan jag till och med börja prata på skånska. Ni kan förvänta er en rolig, trygg, busig och gosig upplevelse. Men det bästa av allt? Jag levererar så klart proffsiga bilder i högsta kvalitet.

Om ni letar en familjefotograf i Småland som är både erfaren, rolig och ger dig er avslappnad upplevelse, så är jag det självklara valet! Låt oss skapa minnesvärda bilder tillsammans och föreviga er fantastiska familj.

När jag fotograferar familjer så har jag stort fokus på att leka fram skratt och att ni ska få mycket gosiga bilder. Ni får små uppdrag som att viska saker i varandras öron, smeka varandras kinder ömt eller kittla den som är mest kittlig.

Med mig som fotograf blir det roligt och ni kan känna er trygga med att jag vet vad jag gör och guidar er utan att det blir stelt.

Vi kallar vår 3,5-åriga son Vilde Bill, han heter egentligen Jack och är den enkla anledningen till att jag älskar att vakna varje dag, även om det oftast är orimligt tidigt och jag inte riktigt vill samtala före första koppen kaffe.

Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen
Familjebild på oss av Anna Sandström

Jag älskar tacos på fredagar, är en riktigt gottegris och äter gärna allt möjligt från popcorn, ostbollar, chips till munkar, lösgodis (sött, salt och surt) eller kakor och kladdkaka.

Dålig humor är ett begrepp jag inte känner igen, min humor är ju den roligaste?! Ordvitsar och ironi, så har ni mig lindad runt fingret. Vägen till mitt hjärta går genom ett hästgarv, men mat är jäkligt gott och därför är jag lyckligt lottad som är gift med en man som lagar god mat!

Jag kommer från Blekinge, har bott i Eksjö, Småland sedan 2012, med en liten avstickare till Stockholm som vi nu lämnat för att återigen bo i Eksjö.

Busig gravidfotografering hemma i vardagsrummet i Småland

Vad är det första du tar med dig?

Vi alla har väl någon gång tänkt tanken på vad det första vi skulle ta med oss om huset börjar brinna. Vad är det som inte går att ersätta? Du får pengar från försäkringsbolaget för att köpa nya kläder och möbler.

Men fotoalbum, bilder, minnen från tider som en gång varit, det är de sakerna de flesta tänker på som första grej att ta med sig. Det säger väldigt mycket om hur viktiga bilder ändå är för oss.

Bilder är ovärderliga

I den digitala världen så finns det nya möjligheter att ha backup på alla bilder, i molnet osv. Och tur är väl det. Så, hur ofta gör du backup på mobilbilderna? Och hur många bilder har du på dig tillsammans med familjen?

Professionellt tagna bilder på dig tillsammans med partner och barn, lagrade på flera platser både hos dig, hos mig, både ”i molnet” och på hårddisk. Det kallar jag en bra investering och en bra backup! Snäppet bättre än mobilbilderna som sällan kommer längre än i mobilens album blandat med 13 000 andra bilder på dagens middag.

Vanliga frågor inför en familjefotografering i Småland

Bra, jag fotograferar vanliga människor, inte fotomodeller! En av mina absoluta styrkor som fotograf är att få andra att känna sig lugna och trygga. Jag som person är väldigt avslappnad och skojar mycket, vilket smittar av sig och ger härliga bilder fulla med skratt.

Vi fångar den stunden också. Ovärderliga bilder på när ni som föräldrar tröstar barnet och är dess absoluta trygghet, hur ofta får vi det på bild annars? Barnen får vara ledsna, vi hittar sätt att få dem att skratta efter en stund.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Vid resa innanför Eksjö stad tillkommer ingen kostnad för reseersättning. Vid resa utanför tillkommer en kostnad om 50 kr/mil räknat från min adress.

Det ingår alltid fri ombokning om vädret inte är på vår sida när vi bokar er familjefotografering utomhus. Jag håller koll på väderprognosen och hör av mig någon dag innan om vi behöver boka om pga regn/blåst/storm.

Ni får en digital guide med tips och idéer och förberedelser inför er fotografering och där ingår bland annat tips på hur ni kan tänka när ni väljer kläder till er familjefotografering. Jag kan också rekommendera att använda er av pinterest där ni kan söka på exempelvis ”family photography outfits” eller ”what to wear family photoshoot”.

Såhär går det till

Familjefotografering, från bokning till leverans

1. Kontakt & Bokning

När vi bestämt datum för fotograferingen får du ett digitalt avtal som du och eventuell medförälder/vårdnadshavare signerar via mobil eller dator. Samtidigt får du en bokningsfaktura på 1 500 kronor på fotograferingskostnaden som reserverar er bokade tid. 

2. Förberedelser

Jag skickar en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen. Vi hörs av via mail om ni har några frågor eller önskemål kring er fotografering.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

3. Familjefotografering

Vi ses vårt bokade datum och taggar för en kul foto-dejt. Om vi fotograferar hemma hos er så börjar jag med att gå runt lite för att titta på ljuset. Sedan har vi en rolig fotografering och jag förevigar dig och din härliga familj.

Jag guidar er hela tiden så ni behöver inte vara oroliga över att ni är ovana att stå framför kameran. Jag ger små uppgifter som skapar närhet och skratt så ni behöver aldrig tänka på vad ni ska göra av händerna eller åt vilket håll ni ska titta.

4. Leverans

Inom tre veckor (men oftast snabbare än så) efter fotograferingen får ni en länk till ert digitala urvalsgalleri.

I galleriet gör ni ert val av bilder ni önskar köpa, eller vilka produkter ni vill investera i. Jag skickar er slutfaktura och väljer ni digitala bilder kan ni inom tre veckor efter att fakturan är betald, ladda ner bilderna från ert webbgalleri.

Vad kostar en familjefotografering i Småland?

Er investering

✨ En rolig fotografering där alla i familjen är med
✨ Inför-guide med tips och råd
✨ Fri ombokning vid sjukdom
✨ Omsorgsfull redigering av alla valda bilder
✨ Privat webbgalleri till dator och mobil
✨ Personlig webshop med produkter

1 500 kr

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att bilder och produkter inte ingår i bokningsavgiften utan dessa köps till efteråt. Se prislista nedan.

En familj som busar i höstfärgerna på sin familjefotografering i Småland

Fantastiska produkter till era familjebilder

Efter fotograferingen får ni ett digitalt galleri med era bilder där ni i lugn och ro väljer ut hur många och vilka ni önskar köpa. Ni behöver alltså inte bestämma antalet bilder eller betala dem i förväg.

Den digitala världen i all ära, det är smidigt med usb-minnen, att ha bilder på telefonen osv. Men när du äntligen har investerat i en familjefotografering så förtjänar bilderna mer än att bara ligga digitalt. En fotobok som ni kan bläddra i om 20 år eller en fotovägg full med gosiga bilder på både barnen och hela familjen? Dessa bilderna är ju dessutom den perfekta julklappen till mor- och farföräldrar. Det är få saker som slår en stor inramad tavla på deras favorit barnbarn!

Lediga tider i Småland

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar – dubbelkolla gärna skräpposten!

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Lediga tider i Stockholm

Jag jobbar i Stockholm under utvalda veckor på året, där jag släpper ett antal begränsade platser för fotografering. Tiderna är först till kvarn och bokas upp snabbt, så för att få en första tjing på att boka en tid, fyll i dina uppgifter i det här formuläret så får du mail om när tiderna släpps och kan förhandsboka. 

JULI

SEMESTER

AUGUSTI

6 TIDER

SEPTEMBER

7 tider

OKTOBER

4 tider

Kontakta mig här för att boka
familjefotografering i Småland eller Stockholm