Boka gravidfotografering inomhus eller utomhus?

En del har turen i att bo i ett hus på landet. Med härliga åkrar, ängar och skog runtomkring. Om det finns en sådan magisk miljö att tillgå så är det väl ändå givet att fotografera gravidbilder både inomhus och utomhus!

Om man nu inte har den turen att bo så, så får man ju helt enkelt välja mellan gravidfoto inomhus eller gravidfoto utomhus. Svårt val, men jag ska hjälpa att lotsa dig.

Fördelarna med gravidfotografering i hemmet

Gravidfoto inomhus i hemmet kan vara extra skönt om du inte mår helt hundra och orkar åka iväg, gå till särskilda fotoplatser eller om ni helt enkelt bara älskar lifestylefoto. Man ska heller inte underskatta närheten till sin toalett eller kylskåpet, om bebis trycker på eller ens särskilda gravidcraving blir för stark.

Ni behöver inte ha ett perfekt städat hem för den här typen av fotografering. Det räcker med instagram-varianten, du vet den när man fotar mot den städade hörnan, inte den bakom där klädhögar av ovikt tvätt ligger 😉

En gravid kvinna kysser sin man som har deras gemensamma dotter på axlarna under deras gravidfotografering i Stockholm

Kan hela familjen vara med på gravidfotograferingen?

När jag var gravid sa jag att jag bär barnet men min man Glenn bär mig. Vi gjorde det här tillsammans. Graviditeten var vår gemensamma upplevelse även om min var kantad av lite mer fysiska utmaningar 🤪 Men med det sagt, så är det för mig en självklarhet att den andra blivande föräldern och eventuella storasyskon ska få vara med på fotograferingen! Sen lägger vi så klart lite extra fokus på bara dig och magen också.

Fördelar med att fotografera gravidbilder utomhus

Gravidfotografering utomhus bjuder in till lite andra möjligheter. Variationen i miljön och bakgrunden, utrymmet för blivande syskon att springa runt och busa fritt. Eller en lugn stund för dig som blivande mamma, att få egentid, fast tillsammans med mig 😉 En stor bonus är ju om vi fotograferar under det magiska kvällsljuset, den varma solen och de gyllene färgerna som kommer fram på ett annat sätt utomhus.

Boka gravidfotografering i Småland

Gravidfotografering fotas när du är någonstans mellan graviditetsvecka 25-35. Men ingen graviditet är sig lik, allas magar är unika, så det viktigaste är att du mår bra och självklart vill vi att magen är så synlig som möjligt för att fångas vackert på bild. Mot slutet brukar man samla på sig vätska och även känna sig lite tung och trött, därför brukar det vara lämpligt att fotografera ett par veckor innan BF. Läs mer om gravidfotografering med mig i Småland och skicka din förfrågan via formuläret på sidan, så pratar vi mer om hur vi kan lägga upp en fin gravidfotografering just för dig! ❤️

Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen

Heej, det är jag som är Mia!

Gravid, nyfödd och familjefotograf i Småland

Hey gorgeous, så glad jag är att du hittat hit! Välkommen till min blogg, lite som en dagbok om mina fantastiska kunder, ”behind the scenes” och sådant som hör till mina fotograferingsområden. Häng kvar och säg gärna hej!

Sök