Letar du nyföddfotograf i Stockholm?

Den största känslan du någonsin kommer uppleva!

Där halvsitter du, med en kudde under din ömma sittdel, ruffsigt hår, du minns inte ens när du duschade senast, men där sitter du, med det absolut vackraste du någonsin skådat! Ditt alldeles nyfödda barn. Ett helt nytt liv som skapats, som du burit inom dig i nio månader. Nio månaders graviditet, som helt ärligt, kändes som nio år, stundtals åtminstone. Din väntan och längtan som kändes obeskrivligt lång, är äntligen över. Nu är din bebis här och du förstår knappt hur det gick till.

Har jag skapat det här?

Ja, det har du! Du, med din otroligt fantastiska, starka, grymma, coola kropp! Tänk vad den klarat av, tänk vad DU klarat av! Vilken power, vilken mäktig känsla. Oslagbart, helt enkelt oslagbart!

Tack kroppen, för allt du klarar av!

Nyfödd bebis gäspar stort i mammans famn

Nyföddfotograf i Stockholm

Mia Modigh Westlund heter jag, baserad i Stockholm men med en härlig dialektblandning från Blekinge och Småland, och ibland lite inslag av Skånska.

Med mig som er nyföddfotograf får ni en härlig mix av dialekter från Blekinge och Småland, skämt a’la Göteborg och ibland kan jag till och med börja prata på skånska. Ni kan förvänta er en mysig, avslappnad och rolig upplevelse. Men det bästa av allt? Jag levererar så klart proffsiga bilder i högsta kvalitet, på det mest ovärderliga ni har.

Om du letar en nyföddfotograf i Stockholm som är både erfaren, lätt att umgås med och ger dig en avslappnad upplevelse, så är jag det självklara valet för dig! Låt oss skapa minnesvärda bilder tillsammans och föreviga denna första och unika tid i ert ”nya” liv.

Min egna resa startade i januari 2020 då jag äntligen plussade på stickan. Eller, den startade ett par år tidigare, jag hade plussat ett par gånger men haft några missfall under de tre åren som vi försökte bli gravida. Men januari 2020 började min resa som gravid på riktigt. På hösten föddes vår son Jack, 9 dagar över tiden och bråttom ut. Min förlossning och första tiden därefter var traumatisk. Men vi tog oss igenom den tiden och hur tufft det än varit så finns det ingenting som jag är mer glad och tacksam över, än att ha vår lilla kompletta familj.

Min man Glenn, vår son Jack och vår hund Idun. Det är allt jag behöver för att vara fullkomligt lycklig!

Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran
Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen

En personlig nyföddfotografering

Ovärdeliga bilder från tiden som går så fort

Den första tiden är så speciell. Brösten ömmar, hormonerna flödar, ni försöker lära känna er nya familjemedlem och plötsligt har tiden gått så himla fort att du glömt det där lungohåret på öronen, de pyttesmå fingrarna och hur er nyfödda bebis snuttade på sin överläpp.

Att fotografera nyfödda är att stanna tiden. Vi fryser den för en stund och med magiska bilder som får hamna på era väggar i hemmet så kan ni bli påminda om denna mysiga första tid som går lika fort som en blinkning.

Hemma hos er

Jag fotograferar nyfödda i ert egna hem, ni behöver inte tänka på att packa väskor, komma iväg i tid, fundera på hur många ombyten eller blöjor ni har osv. Genom att jag kommer till er minimerar vi stress och ökar tryggheten för alla! Det finns ju dessutom någonting alldeles extra mysigt med att dokumentera barnets första hem.

Samkönat kvinnligt par sitter i en soffa hållandes en nyfödd bebis, en liten hund i knäet och där den ena kvinnan pussar den andra på pannan

Jag som fotograf

När du bokat mig som din nyföddfotograf har du full support både före och efter fotograferingen, oavsett om du har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad du ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för dig hela vägen!

När vi träffas för nyföddfotograferingen så kommer jag att guida dig/er hela tiden, allt från poseringar för både er nyfödda bebis och er till det bästa ljuset. Jag lockar fram genuina skratt och gosiga stunder, så er upplevelse blir både fin, minnesvärd och avslappad.

Det räcker väl med mobilbilder?

Jag vet att det i dagens läge kan vara tuff med ekonomin och att det gör att vi alla behöver prioritera. En del beställer från foodora varje helg eller köper en ny jacka och en del investerar i bilder som varar för livet.

När barnet som som du burit på plötsligt är 4 år och pekar på bilderna på väggen och säger ”Den bebisen är jag”, inte mycket slår det! Du kommer aldrig ångra att du investerade i bilder.

Vanliga frågor inför en nyföddfotografering i Stockholm

En nyföddfotografering brukar ske under bebisens första 14 dagar då hen lättare kommer ner i djupsömn och på så vis är lättare att posera. Eftersom jag fotograferar lifestyle så är det inte avgörande att er bebis måste sova, däremot brukar jag rekommendera att vi fotograferar under denna första tiden då båda föräldrarna oftast är lediga tillsammans de 10 första dagarna så alla kan vara med samt för att fånga bebisens nyfödda utseende.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. Jag rekommenderar att ni bokar fotograferingen när ni gjort ert RUL, alltså ungefär när du är i vecka 18-20, för att jag ska kunna garantera en ledig tid kring BF.

Vid resa innanför tullarna tillkommer ingen kostnad för reseersättning. Vid resa utanför tullarna tillkommer en kostnad om 50 kr/mil räknat från min adress.

Naturligtvis! Även om vi fokuserar lite extra på er nyfödda bebis under fotograferingen så är den här typen av fotografering lite som en familjefotografering där hela familjen får vara med.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på hur ni ska tänka med val av kläder, både till er själva och till er nyfödda + eventuella syskon.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk. Även om bebis hinner bli lite äldre så gör det ingenting eftersom mitt sätt att fotografera nyfödda är just lifestyle.

Då vi har boende i Eksjö, Småland, där jag spenderar en hel del tid både privat och för att jobba, så bokar jag ofta in fotograferingar i närområdet när jag ändå är på resa dit. Jag har även fotograferat nyfödda på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden.

Livets historia

Gravid- och nyföddfotografering i Stockholm

Att göra både en gravidfotografering och nyföddfotografering skapar tillsammans livets berättelse. Att sätta upp dessa bilder på väggarna och i en fotobok tillsammans ger en större känsla och berättar er resa. Forskning har visat att barn får en stärkt självkänsla och känner sig älskade, av att se bilder på familjen på väggarna.

Vår son Jack som nu är 3,5 år, har sedan han var ca 1,5 år pekat mycket på våra familjebilder på väggarna och pratat om ”pappa” och ”mamma”. När pappa Glenn är på jobbet och Jack uttryckt att han saknar honom så tittar vi på bilderna på pappa och oss tillsammans och detta har verkligen gjort honom trygg och glad i de stunderna.

Att vara gravid och bära på ett helt nytt liv, det är något av det största du kan göra.
Att sedan få hålla i det nya livet i din famn, det är något av det största du kan få uppleva!

Jag som Nyföddfotograf

Jag vill ge er minnen för livet

Jag har också varit gravid och fött barn och jag vet hur den där första tiden kan vara. Om någon förstår hur oskönt det kan vara att sitta ner, hur lite sömn man fått och hur hopplöst håret kan vara denna tid, så är det jag! Men jag finns här som ett stöd och lovar att ge er den bästa upplevelsen jag kan. För de här bilderna är något av det mest värdefulla att ha i slutändan.

Lugn, trygg och avslappnad

När jag fotograferar nyfödda i hemmet vill jag att ni ska känna er lugna, ha roligt och inte behöva oroa er över att fönstren inte är putsade. Jag fokuserar på er nyfödda bebis men också er som nybliven familj, närheten, känslorna och kärleken er emellan. Om det finns syskon i familjen så låter jag dem få busa lite framför kameran samtidigt som de kan få små uppdrag som att lukta på bebisens huvud för att se om det faktiskt luktar hallonbåtar.

Jag kommer guida er hela tiden till det bästa ljuset, till att klappa varandra på kinderna, hålla händer, pussas och gosa. Både med varandra, med syskon och med er nyfödda bebis.

Jag hjälper er hur ni kan hålla er nyfödda bebis för att ljuset ska falla fint, för att kameran ska kunna fånga alla små drag och för att ni ska känna er trygga.

Bild på fotograf Mia Modigh Westlund

Såhär går det till

Nyföddfotografering, från bokning till leverans

1. Kontakt & Bokning

Var gärna ute i god tid med din bokning för att säkerställa att jag kan erbjuda en ledig tid. Många bokar redan efter RUL (v 18). Vi preliminärbokar ett datum kring ditt BF-datum för att reservera en tid för nyföddfotograferingen.

När du bokar får du ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

2. Förberedelser

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen.

När din bebis äntligen kommit till världen så tar du eller någon anhörig (medförälder, partner, familjemedlem eller vän) kontakt med mig så snart som möjligt för att fastställa datum och tidpunkt för din nyföddfotografering

3. Nyföddfotografering

Vi ses vårt bokade datum som är ungefär under bebisens första 14 dagar. När jag kommer börjar jag med att tvätta händerna noggrant och eventuellt tar på mig munskydd om ni önskar. Om jag inte redan varit hemma hos dig vid en gravidfotografering, så går jag först runt och kollar hur ljuset faller och förbereder inför fotograferingen.

Sedan har vi en mysig fotografering och förevigar er nyfödda bebis och den nya familjebubblan ni befinner er i.

4. Leverans

Inom tre veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Här gör du ditt val av bilder som du önskar köpa och vilka produkter du vill investera i. Jag skickar din slutfaktura och väljer du digitala bilder kan du inom tre veckor efter att fakturan är betald, ladda ner dina bilder från ditt webbgalleri.

Vad kostar en nyföddfotografering?

Din investering

✨ En gosig nyföddfotografering där bebis är i fokus
✨ Inför-guide med tips och råd
✨ Fri ombokning vid sjukdom
✨ Omsorgsfull redigering av alla valda bilder
✨ Privat webbgalleri till dator och mobil
✨ Personlig webshop med produkter

1 500 kr

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att bilder och produkter inte ingår i bokningsavgiften utan dessa köps till efteråt. Se prislista nedan.

En mamma med fräknar pussar på sin nyfödda bebis

Fantastiska produkter till era nyföddbilder

Efter fotograferingen får ni ett digitalt galleri med era bilder där ni i lugn och ro väljer ut hur många och vilka ni önskar köpa. Ni behöver alltså inte bestämma antalet bilder eller betala dem i förväg.

Den digitala världen i all ära, det är smidigt med usb-minnen, att ha bilder på telefonen osv. Men när du äntligen har investerat i en fotografering så förtjänar bilderna mer än att bara ligga digitalt. En fotobok som ni kan bläddra i om 20 år eller en fotovägg full med gosiga bilder på ert lilla knyte och hela familjen? Dessa bilderna är ju dessutom den perfekta julklappen till mor- och farföräldrar. Det är få saker som slår en stor inramad tavla på deras favorit barnbarn!

Lediga tider

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar – dubbelkolla gärna skräpposten!

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

MAJ

BF juli – augusti

Fullbokad

JUNI

BF augusti – september

FULLBOKAD

JULI

BF september – oktober

SEMESTER

AUGUSTI

BF oktober – september

6 TIDER I SMÅLAND

Kontakta mig här för att boka nyföddfotografering i Stockholm