Nyföddfotografering i Stockholm

Letar du fotograf till en nyföddfotografering i Stockholm? Jag förevigar er första tid som nyblivna föräldrar och dokumenterar livet med er bebis. Mitt stora fokus i mina bilder är glädje, närhet och äkta känslor i en varm ton.

Mia Modigh Westlund heter jag och min specialité är att dokumentera nyfödda och nyblivna familjer i det egna hemmet.

Glad fotograf med kamera i handen

Ovärdeliga bilder från tiden som går så fort

Fotografering av er nyfödda i hemmet

Den första tiden är så speciell. Brösten ömmar, hormonerna flödar, ni försöker lära känna er nya familjemedlem och plötsligt har tiden gått så himla fort att du glömt det där lungohåret på öronen, de pyttesmå fingrarna och hur er nyfödda bebis snuttade på sin överläpp. Att fotografera nyfödda är att stanna tiden. Vi fryser den för en stund och med magiska bilder som får hamna på era väggar i hemmet så kan ni bli påminda om denna mysiga första tid som går lika fort som en blinkning.

Klicka här för att se lediga tider.

Bebis gäspar under en nyföddfotografering i Stockholm

"ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!"

”Tack Mia Modigh Westlund för dessa bilder, du har fångat våra viktigaste stunder här i livet och ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!”
Nyföddfotograf i Småland
- Alva & Anders

Vanliga frågor inför en nyföddfotografering i Stockholm

En nyföddfotografering brukar ske under bebisens första 14 dagar då hen lättare kommer ner i djupsömn och på så vis är lättare att posera. Eftersom jag fotograferar lifestyle så är det inte avgörande att er bebis måste sova, däremot brukar jag rekommendera att vi fotograferar under denna första tiden då båda föräldrarna oftast är lediga tillsammans de 10 första dagarna så alla kan vara med samt för att fånga bebisens nyfödda utseende.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. Jag rekommenderar att ni bokar fotograferingen när ni gjort ert RUL, alltså ungefär när du är i vecka 18, för att jag ska kunna garantera en ledig tid kring BF. Om ni bokar nyföddfotografering i samband med att ni bokar en gravidfotografering, så får ni 3 extra digitala bilder från nyföddfotograferingen.

Naturligtvis! Även om vi fokuserar lite extra på er nyfödda bebis under fotograferingen så är den här typen av fotografering lite som en familjefotografering där hela familjen får vara med.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på kläder.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk. Även om bebis hinner bli lite äldre så gör det ingenting eftersom mitt sätt att fotografera nyfödda är just lifestyle.

Då vi har boende i Eksjö, Småland, där jag spenderar en hel del tid både privat och för att jobba, så bokar jag ofta in fotograferingar i närområdet när jag ändå är på resa dit. Jag har även fotograferat lifestyle på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

Ja! Jag har valt ut några av Europas bästa leverantörer och kan erbjuda vackra, handtillverkade produkter som bara går att beställa via mig! I ert webbgalleri får ni en personlig webbshop där ni kan beställa fotoalbum, canvastavlor, förstoringar, inramningar och annat fantastiskt som bara går att hitta hos professionella fotografer. Om ni vill ha min hjälp med skapandet av fotobok eller beställning så bara säg till så hjälper jag er!

Nyfödd bebis gör en rolig min vid en nyföddfotografering i stockholm

Från bokning till leverans

Såhär går det till

Ultraljudsbild

Kontakt & bokning

Ta gärna kontakt med mig så tidigt som möjligt under graviditeten, då mina tider bokas upp fort. Du får svar med förslag på lediga tider som matchar med ditt BF.

När vi bestämt datum för fotograferingen får ni ett avtal som ni signerar och en bokningsfaktura på 1 500 kronor som reserverar er tid. Denna summan räknas av på er slutfaktura som skickas efter fotograferingen.

Nyfödd bebis boxar pappan i ögat

Förberedelser

Ni får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om ni har några frågor eller önskemål kring er fotografering.

När bebis äntligen har fötts hör ni av er med ett sms eller på mail så bekräftar vi dag och tid för vår fotografering. Jag tar sedan kontakt 3 dagar innan vårt bokade datum för att checka av så alla är friska och att allt känns bra.

Nyfödd bebis sover lugnt under nyföddfotograferingen

Fotografering

Vi ses vårt bokade datum. Om vi fotograferar hemma hos er så börjar jag med att gå runt lite hemma hos er för att hitta det bästa ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar er nyfödda bebis och er nya familj.

Jag guidar er hela tiden så ni behöver inte vara oroliga över att ni är ovana att stå framför kameran. Jag ger er små uppgifter som skapar närhet och skratt så ni behöver aldrig tänka på vad ni ska göra av händerna eller åt vilket håll ni ska titta.

Fotoalbum i mocka och sammet med bilder från gravidfotografering

Leverans & produkter

Inom tre veckor efter fotograferingen får ni en länk till ert digitala urvalsgalleri. Där gör ni ert val av bilder ni önskar köpa. Jag skickar er slutfaktura och inom tre veckor eller tidigast när fakturan är betald, har ni era bilder färdiga i ert webbgalleri.

Här kan ni ladda ner alla bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier. I er fotografering ingår en förstoring av valfri bild, den väljer ni ut i samband med leveransen och så får ni den hemskickad. Om ni väljer att investera i en vacker fotobok så hjälper jag er att designa den utan kostnad.

"Meeen vad fina!!!"
"Meeen vad fina!!! 😍😍😍🥰 vad himla bra du är!! 🙏🏽 Jag gillar allihop!"
Nyföddfotograf Småland
- Emelie & Jonas

Berätta livets historia

Gravidfotografering och nyföddfotografering i Stockholm

Att göra både en gravidfotografering och nyföddfotografering skapar tillsammans livets berättelse. Att sätta upp dessa bilder på väggarna och i en fotobok tillsammans ger en större känsla och berättar er resa. Forskning har visat att barn får en stärkt självkänsla och känner sig älskade, av att se bilder på familjen på väggarna. Läs artikeln här

Vår son Jack som är 2 år och pekar mycket på våra familjebilder på väggarna och säger ”pappa” och ”mamma”. När pappa Glenn är på jobbet och Jack uttrycker att han saknar honom så går vi ofta och tittar på bilderna på pappa tillsammans med Jack och jag upplever verkligen att detta gör honom trygg och glad.

Vill ni ha hjälp med att planera och skapa en fotovägg till hemmet? Jag hjälper er hela vägen genom att ni skickar en bild på väggen/väggarna ni vill få upp era bilder på så får ni tillbaka förslag på vilka bilder, storlekar och fotoväggslayout ni ska satsa på. Jag hjälper er även med att designa personliga fotoalbum.

Här kan du läsa mer om gravidfotografering.

Om ni bokar er gravidfotografering samtidigt som er nyföddfotografering, får ni en fotobok på köpet!

en glad, erfaren och trygg fotograf

Fotograf Mia Modigh Westlund

När jag fotograferar nyfödda i hemmet så har jag samma tankegång som när jag fotograferar familjer. Jag vill att ni ska känna er lugna, ha roligt och inte behöva oroa er över att fönstren inte är putsade. Jag fokuserar på er nyfödda bebis men också er som nybliven familj, närheten, känslorna och kärleken er emellan. Om det finns syskon i familjen så låter jag dem få busa lite framför kameran samtidigt som de kan få små uppdrag som att lukta på bebisens huvud för att se om det faktiskt luktar hallonbåtar.

Jag kommer guida er hela tiden till det bästa ljuset, till att klappa varandra på kinderna, hålla händer, pussas och gosa. Både med varandra, med syskon och med er nyfödda bebis.

Jag poserar inte er nyfödda bebis utan hjälper er hur ni kan hålla hen för att ljuset ska falla fint, för att kameran ska kunna fånga alla små drag och för att ni ska känna er trygga.

Vi stressar aldrig igenom en nyföddfotografering, ibland behöver blöjan bytas eller bebisen matas, syskonen kanske behöver lite fika. Jag följer med och dokumenterar det som sker om ni så önskar.

Glad fotograf med kamera i handen
Nyfödd bebis på en nyföddfotografering i Stockholm
"vi fick verkligen en så mysig stund!"
"Vår lilla Lovis älskade Mia och vi fick verkligen en så mysig stund! 😍 Boka henne!"
Nyföddfotografering i Stockholm
- Cornelia & Pontus
Fotoalbum gravidbilder
Fotoalbum med nyföddbilder
En ring med många tygprover för omslag till fotoböcker
Fotoalbum familljebilder
Fotobok med tjocka sidor
Mamma och pappa luktar på sin nyfödda bebis under nyföddfotografering i Stockholm
"Vi är jättenöjda!"
”Tack snälla för jättefina bilder!! Vi är jättenöjda! ❤️”
Gravidfotografering i Stockholm
- Josefine & Alexander

Priser och information

Vad kostar en nyföddfotografering?

Fotograferingskostnad: 1 500 kr (betalas vid bokning). Kontakta mig för fullständig prislista via formuläret nedan.

Lediga tider

 Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

JANUARI

1 TID

FEBRUARI

3 TIDER

MARS

3 TIDER

APRIL

4 TIDER

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Därför bokas mina tider upp fort, så vänta inte med att skicka din förfrågan.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar med prislista och lediga datum.

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Jag erbjuder endast en helgtid varannan månad, dessa bokas upp ca 6 månader i förväg.

Kontakta mig för nyföddfotografering i Stockholm