Gravidfotografering i Stockholm

Letar du fotograf till din gravidfotografering i Stockholm? Jag fotograferar livets alla skeden i det som jag kallar familjebubblan, och har ett fokus på värme, skratt och genuina känslor.

Mia Modigh Westlund heter jag och min specialité är att dokumentera graviditeten i hemmet samtidigt som jag erbjuder gravidfotografering utomhus i Stockholm, på noga utvalda platser.

Glad fotograf med kamera i handen

En avslappnad gravidfotografering

Gravidfotografering i hemmet i Stockholm

Gravidfotografering i lifestylestil med fokus på det viktiga i livet. Närheten, de äkta skratten, gosiga näsgnuggarna och busiga kramarna. Tillsammans ser vi till att era väggar i hemmet fylls med bilder på det käraste ni har. Livets resa i ett fotoalbum och minnen för livet, för generationer!

Det som är så fantastiskt med att er gravidfotografering sker i ert egna hem, är att ni slipper stressa med restid till något annat ställe. Det spelar heller ingen roll om det regnar eller blåser ute, vi behöver inte oroa oss över vädret. Är det fint väder och ni gärna vill gå ut i trädgården eller till närliggande plats så kan vi naturligtvis göra det. Om du har graviditetsillamående eller behöver kissa så har du dessutom nära till toaletten!

När jag fotograferar gravida i hemmet så guidar jag er till det bästa ljuset och hjälper er att posera på ett avslappnat och mysigt sätt, samtidigt som jag även följer er i det som sker. Vill ni byta kläder, ta en fika eller bygga en kramhög i sängen med hela familjen, ja då gör vi det!

Klicka här för att se lediga tider.

Gravid kvinna i underkläder och kimono omfamnar sin mage i solljus med skuggor på
"Mia var verkligen bra på att få oss att slappna av."
"Vi är väldigt nöjda med vår gravidfotografering! Mia var verkligen bra på att få oss att slappna av. Det var skönt att få vara i sin hemmamiljö och bilderna blev väldigt naturliga. Det var en rolig upplevelse att bli fotad som familj och vår treåring uppskattade också detta! Leveransen av bilderna var smidig och vi blev så nöjda med resultatet!"
Gravidfotografering i Småland
- Fanny & Petter

Vanliga frågor

Det brukar vara en lagom tid mellan vecka 27-35 då magen hunnit växa till sig så den syns men innan den börjat sjunka. Men eftersom ingen graviditet är den andra lik så går vi mycket efter hur du mår och hur magen växer.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. En del hör av sig redan då de plussat, men de flesta bokar efter KUB eller RUL, alltså ungefär när du är någonstans i vecka 14-18.

Nejdå, jag fotograferar gravidfotografering utomhus också! Då ses vi på någon av mina noggrant utvalda platser, där jag vet att ljuset kommer bli magiskt. Vi fotograferar vanligtvis sen eftermiddag, alternativt kväll om du önskar bilder i solnedgången.

Naturligtvis! En graviditet är sällan en enskild persons resa, även om det i vissa fall är så. För mig är det viktigaste att ni får de bilderna ni önskar så i de fall där det finns syskon med i bilden blir fotograferingen lite mer som en familjefotografering, men där magen och den blivande mamman ändå får vara lite mer i fokus.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på kläder. Jag har några skira negligéer, spetskimono och gosiga koftor att låna ut till fotograferingen om du skulle önska.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Jag fotograferar inte enbart Gravidfotografering i Stockholm, då vi även har huset kvar i Eksjö är jag även där ofta för att fotografera. Dessutom har jag fotograferat lifestyle på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

Ja! Jag har valt ut några av Europas bästa leverantörer och kan erbjuda vackra, handtillverkade produkter som bara går att beställa via mig! I ert webbgalleri får ni en personlig webbshop där ni kan beställa fotoalbum, canvastavlor, förstoringar, inramningar och annat fantastiskt som bara går att hitta hos professionella fotografer. Om ni vill ha min hjälp med skapandet av fotobok eller beställning så bara säg till så hjälper jag er!

Svartvit bild fotograferad ovanifrån på en man som håller om sin gravida kvinna

Från bokning till leverans

Såhär går det till

Ultraljudsbild

Kontakt & bokning

Ungefär i tid med ert RUL (runt vecka 18) är det bra om ni tar kontakt med mig via formuläret nedan. Mina tider bokas upp fort så var gärna ute i god tid. Ni får svar med prislista och förslag på lediga tider som matchar med var du är i din graviditet.

När vi bestämt datum för fotograferingen får ni ett avtal som ni signerar och en bokningsfaktura på 1 500 kronor som reserverar er tid. Denna summan räknas av på er slutfaktura som skickas efter fotograferingen.

Närbild på en gravidmage som omfamnas av händer från mamman, pappan och blivande storasyskonet under en gravidfotografering i Stockholm

Förberedelser

Ni får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om ni har några frågor eller önskemål kring er fotografering.

Jag tar kontakt 2 dagar innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

Gravid kvinna ligger på en säng med hängselbyxor och blir klappad på magen av den blivande pappan

Fotografering

Vi ses vårt bokade datum, som är när du är någonstans mellan graviditetsvecka 27-35. Om vi fotograferar hemma hos er så börjar jag med att gå runt lite hemma hos er för att hitta det bästa ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar er minnesvärda resa.

Jag guidar er hela tiden så ni behöver inte vara oroliga över att ni är ovana att stå framför kameran. Jag ger er små uppgifter som skapar närhet och skratt så ni behöver aldrig tänka på vad ni ska göra av händerna eller åt vilket håll ni ska titta.

Fotoalbum i mocka och sammet med bilder från gravidfotografering

Leverans & produkter

Inom tre veckor efter fotograferingen får ni en länk till ert digitala urvalsgalleri. Där gör ni ert val av bilder ni önskar köpa. Jag skickar er slutfaktura och inom tre veckor eller tidigast när fakturan är betald, har ni era bilder färdiga i ert webbgalleri.

Här kan ni ladda ner alla bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier. I er fotografering ingår en förstoring av valfri bild, den väljer ni ut i samband med leveransen och så får ni den hemskickad. Om ni väljer att investera i en vacker fotobok så hjälper jag er att designa den utan kostnad.

"Tack snälla för jättefina bilder!!"
”Tack snälla för jättefina bilder!! Vi är jättenöjda! ❤️”
- Josefine & Alexander

Längtan efter barn är inte bara min

Gravidfotografering med fokus på livet

Foglossning, svullna fötter, obekväm i kroppen, jobbigt att böja sig ner, kliar på magen, trött, kan inte sova bekvämt, saknar att ligga på magen, orkar inte gå långa promenader, vill inte vara gravid men längtar ihjäl sig efter bebisen.

Jag kan inte påstå att jag älskade att vara gravid. Men vi hade kämpat för det här i 3 år, en tuff resa i bagaget med flera graviditeter som inte fullföljdes, så trodde jag någonstans att när det väl blev på riktigt så skulle det vara sådär fantastiskt som det verkade på film. Men nejdå, jag fick foglossning redan vecka 9, jag kände mig obekväm, det kändes inte naturligt att ”prata med magen” och även om jag kände mig vacker ibland ville jag bara hoppa över hela graviditeten.

Trots detta fanns det inget mer självklart än att resan skulle förevigas med en gravidfotografering! Jag visste att hur jag än känner mig i kroppen, så vill jag ändå att det ska finnas någonting mer än spegelselfies på magen och den förändringen jag gick igenom. För mig var det viktigt att min man Glenn var med på bilderna. Graviditeten var ju inte bara min. Längtan efter barn var inte bara min. Vi gjorde det här tillsammans och även om det var jag som bar på vårt barn så var det Glenn som bar mig.

När jag idag tittar på våra bilder så ser jag inte någonting av allt det där jobbiga. Jag ser en resa som jag känner stor tacksamhet för, en resa där min kropp under 9 månader var ett hem för vår älskade son Jack. 

Jag vill minnas min graviditet som något fint

Fotograf Mia Modigh Westlund

Att dela sin kropp med ett helt nytt liv är en känsla som inte går att beskriva. Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart! Oavsett hur du känner över att känna de där bubbliga första sparkarna som sedan övergår till en inre misshandel av revbenen och kisseblåsan, så är det oerhört praktiskt att kunna ställa chipsskålen på magen en fredagkväll och det är något alldeles alldeles magiskt när ens partner för första gången kan känna sparkarna på utsidan!

När ni bokat mig som gravidfotograf har ni full support både före och efter fotograferingen, oavsett om ni har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad ni ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för er hela vägen!

När vi ses för att fotografera så guidar jag er hela vägen med hur ni ska posera för att få det bästa ljuset och magen ska synas så bra som möjligt. Ni kommer få små uppdrag som skapar genuina skratt och gosiga stunder. Och varesig ni har barn sedan tidigare som är med eller det bara är du och den andra blivande föräldern, så är mitt fokus under fotograferingen att ni ska ha en kul stund och bli sådär mysigt fina på bilderna, som ni är i verkligheten!

Självutlösarbild på mig själv, 2020

"Vilken glädje att ha fått lyckan fångad i så vackra bilder!"
”Åh, Mia! Vilken glädje att ha fått lyckan (även vad vi kallar bebisen) fångad i så vackra bilder! Tack, tack, tack! ❤”
Gravidfotografering i Småland
- Elin & Kent
Gravid kvinna i klänning går på ett fält i solnedgången under sin gravidfotografering i Stockholm
"ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!"
”Tack Mia Modigh Westlund för dessa bilder, du har fångat våra viktigaste stunder här i livet och ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!”
Gravidfotografering utomhus
- Alva & Anders
En gravid kvinna kysser sin man som har deras gemensamma dotter på axlarna under deras gravidfotografering i Stockholm
"Vad fina alla bilder blev!!"
”Vad fina alla bilder blev!! Och många roliga & fartfyllda 😂😍 hur ska man välja 🥺”
Gravidfotografering med par inomhus
- Jannika & Hannes

Priser och information

Vad kostar en gravidfotografering i Stockholm?

Fotograferingskostnad: 1 500 kr (betalas vid bokning). Kontakta mig för fullständig prislista via formuläret nedan.

Lediga tider

 Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

Såhär kan du tänka kring vilken månad vi bör fotografera:
Om du har BF 1 juni, så är min rekommendation att vi fotograferar ungefär i mars-april. Men hur du mår, hur magen växer och vad du har för önskemål, styr så klart också valet av månad.

FEBRUARI

BF april – maj

2 TIDER

MARS

BF maj – juni

3 TIDER

APRIL

BF juni – juli

4 TIDER

MAJ

BF juli – augusti

6 TIDER

Jag tar endast ett fåtal bokningar av gravidfotografering i Stockholm varje månad, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Därför bokas mina tider upp fort, så vänta inte med att skicka din förfrågan.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar med prislista och lediga datum.

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Jag erbjuder endast en helgtid varannan månad, dessa bokas upp ca 6 månader i förväg.

Kontakta mig här för gravidfotografering i Stockholm