Letar du gravidfotograf i Stockholm?

Vill du fylla era väggar med bilder från livets resa?

Du letar efter en erfaren och härlig gravidfotograf som kan föreviga den coolaste och jobbigaste resan du någonsin gjort. Du vill hitta en fotograf som är avslappnad eftersom du är lite nervös över tanken på att stå framför kameran.

Här har du mig, jag är svaret på dina funderingar! Mia heter jag och jag är en lättsam, rolig och varm fotograf som sätter extra stort fokus på genuina känslor i mina bilder. Du kan lita på att min personlighet lyser igenom i mina bilder, vilket ofta skapar en varm, avslappnad och glädjefylld känsla i mina gravidbilder.

Gravid kvinna i underkläder och kimono omfamnar sin mage i solljus med skuggor på

Gravidfotograf i Stockholm

Mia Modigh Westlund heter jag, baserad i Stockholm men med en härlig dialektblandning från Blekinge och Småland, och ibland lite inslag av Skånska.

Med mig som din gravidfotograf får du en härlig mix av dialekter från Blekinge och Småland, skämt a’la Göteborg och ibland kan jag till och med börja prata på skånska. Du kan förvänta dig en mysig, avslappnad och rolig upplevelse. Men det bästa av allt? Jag levererar så klart proffsiga bilder i högsta kvalitet.

Om du letar en gravidfotograf i Stockholm som är både erfaren, rolig och ger dig en avslappnad upplevelse, så är jag det självklara valet för dig! Låt oss skapa minnesvärda bilder tillsammans och föreviga denna speciella tid i ditt liv.

Min resa startade i januari 2020 då jag äntligen plussade på stickan. Eller, den startade ett par år tidigare, jag hade plussat ett par gånger tidigare men haft några missfall under de tre åren som vi försökte bli gravida. Men januari 2020 började min resa som gravid på riktigt. På hösten föddes vår son Jack, 9 dagar över tiden och bråttom ut. Min förlossning och första tiden därefter var traumatisk. Men vi tog oss igenom den tiden och hur tufft det än varit så finns det ingenting som jag är mer glad och tacksam över, än att ha vår lilla kompletta familj.

Min man Glenn, vår son Jack och vår hund Idun. Det är allt jag behöver för att vara fullkomligt lycklig!

Mörkhårig glad kvinna sitter på en soffas armstöd och ler in i kameran
Mörkhårig glad kvinna sitter i soffan med en kamera i handen

En personlig gravidfotografering

Dötrist, långtråkigt och alldeles alldeles underbart

Att dela sin kropp med ett helt nytt liv är en känsla som inte går att beskriva. Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart! Oavsett hur du känner över att känna de där bubbliga första sparkarna som sedan övergår till en inre misshandel av revbenen och kisseblåsan, så är det oerhört praktiskt att kunna ställa chipsskålen på magen en fredagkväll och det är något alldeles alldeles magiskt när ens partner för första gången kan känna sparkarna på utsidan!

Inomhus eller utomhus

Jag fotograferar gravida både inomhus och utomhus året runt. Låt inte kylan under vintern skrämma dig, vi jobbar effektivt och du får värma dig emellanåt. Vill du inte vara utomhus så fotograferar jag gärna hemma hos dig. Det finns ju någonting alldeles extra mysigt med att dokumentera barnets första hem, i dubbel bemärkelse.

Gravid kvinna som håller händerna på sin mage och skrattar, under sin gravidfotografering i Stockholm

Jag som fotograf

När du bokat mig som din gravidfotograf har du full support både före och efter fotograferingen, oavsett om du har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad du ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för dig hela vägen!

När vi träffas för gravidfotograferingen så kommer jag att guida dig/er hela tiden, allt från poseringar för det bästa ljuset till att magen ska synas så bra som möjligt. Jag lockar fram genuina skratt och gosiga stunder, så er upplevelse blir både fin, minnesvärd och avslappad.

Det räcker väl med spegelselfies?

Är det verkligen de bilderna du vill visa upp och bära med dig för resten av ditt barns liv? Det finns någonting alldeles speciellt i att ha bilder på väggen, eller i en fotobok, som dokumenterar en hel story. Från bilderna på graviditeten till nyföddbilder och sedan familjebilder. När barnet som låg inuti din mage är 3 år och pekar på bilderna och säger stolt ”Där inne låg jag!”. Du kommer aldrig ångra att du tog dessa bilderna.

Vanliga frågor inför en gravidfotografering i Stockholm

Det brukar vara en lagom tid mellan vecka 27-35 då magen hunnit växa till sig så den syns men innan den börjat sjunka. Men eftersom ingen graviditet är den andra lik så går vi mycket efter hur du mår och hur magen växer.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. En del hör av sig redan då de plussat, men de flesta bokar efter KUB eller RUL, alltså ungefär när du är någonstans i vecka 14-18.

Nejdå, jag fotograferar gravidfotografering utomhus också! Då ses vi på någon av mina noggrant utvalda platser, där jag vet att ljuset kommer bli magiskt. Vi fotograferar vanligtvis sen eftermiddag, alternativt kväll om du önskar bilder i solnedgången.

Vid resa innanför tullarna tillkommer ingen kostnad för reseersättning. Vid resa utanför tullarna tillkommer en kostnad om 50 kr/mil räknat från min adress.

Naturligtvis! En graviditet är sällan en enskild persons resa, även om det i vissa fall är så. För mig är det viktigaste att ni får de bilderna ni önskar så i de fall där det finns syskon med i bilden blir fotograferingen lite mer som en familjefotografering, men där magen och den blivande mamman ändå får vara lite mer i fokus.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på kläder. Jag har några skira negligéer, spetskimono och gosiga koftor att låna ut till fotograferingen om du skulle önska.

Självklart hjälper jag dig om du vill unna dig något lite extra denna dagen! Jag har ett nära samarbete med en professionell makeupartist som hjälper dig med både hårstyling och makeup, så du får känna dig som ditt allra vackraste jag på din gravidfotografering. Du väljer makeupartisten som ett tillval och jag ombesörjer hela bokningen så du behöver inte göra någonting extra utan jag löser allt!

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Jag fotograferar inte enbart Gravidfotografering i Stockholm, då vi även har huset kvar i Eksjö är jag även där ofta för att fotografera. Dessutom har jag fotograferat lifestyle på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

Min resa

Det är inte ens dans på rosor att vara gravid

Foglossning, svullna fötter, obekväm i kroppen, jobbigt att böja sig ner, kliar på magen, trött, kan inte sova bekvämt, saknar att ligga på magen, orkar inte gå långa promenader, vill inte vara gravid men längtar ihjäl sig efter bebisen.

Jag kan inte påstå att jag älskade att vara gravid. Men vi hade kämpat för det här i 3 år, en tuff resa i bagaget med flera graviditeter som inte fullföljdes, så trodde jag någonstans att när det väl blev på riktigt så skulle det vara sådär fantastiskt som det verkade på film. Men nejdå, jag fick foglossning redan vecka 9, jag kände mig obekväm, det kändes inte naturligt att ”prata med magen” och även om jag kände mig vacker ibland ville jag bara hoppa över hela graviditeten.

Jag ser bara det fina i våra bilder idag

Trots allt kände jag att det var självklart att föreviga vår resa med en gravidfotografering! Jag visste att oavsett hur jag mådde i min kropp, så ville jag ha något mer än bara spegelselfies på min mage och förändringen jag gick igenom. För mig var det viktigt att min man, Glenn, också var med på bilderna. Graviditeten var inte bara min, och längtan efter barn var inte bara min heller. Vi gjorde det här tillsammans och även om det var jag som bar på vårt barn så var det Glenn som bar mig.

Idag, när jag tittar tillbaka på våra bilder, så ser jag inget av allt det jobbiga. Jag ser en resa som jag känner stor tacksamhet för – en resa där min kropp under 9 månader var hem för vår älskade son Jack som föddes i september 2020, samma dag som solrosorna i vår rabatt slog ut. 

Gravid kvinna sitter på en äng under en gravidfotografering

Såhär går det till

Gravidfotografering, från bokning till leverans

1. Kontakt & Bokning

Var gärna ute i god tid med din bokning för att säkerställa att jag kan erbjuda en ledig tid. Många tar kontakt och bokar redan efter RUL (v 18). Din fotografering bör ske när du är någonstans mellan vecka 27-35, beroende på hur du mår, hur magen växer osv.

När vi bestämt datum för gravidfotograferingen får du ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

2. Förberedelser

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingarna. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om du har några frågor eller önskemål inför gravidfotograferingen.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

3. Gravidfotografering

Vi ses vårt bokade datum, som är när du är någonstans mellan graviditetsvecka 27-35. Om vi fotograferar hemma hos dig så börjar jag med att gå runt lite för att titta på ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar din minnesvärda resa.

Jag guidar dig hela tiden så du behöver inte vara orolig över att du är ovan att stå framför kameran eller oroa dig över var du ska göra av händerna eller åt vilket håll du ska titta.

4. Leverans

Inom tre veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Här gör du ditt val av bilder som du önskar köpa, eller vilka produkter du vill investera i. Jag skickar din slutfaktura och väljer du digitala bilder kan du inom tre veckor efter att fakturan är betald, ladda ner dina bilder från ditt webbgalleri.

1. Kontakt & Bokning

Var gärna ute i god tid med din bokning för att säkerställa att jag kan erbjuda en ledig tid. Många tar kontakt och bokar redan efter RUL (v 18). Din fotografering bör ske när du är någonstans mellan vecka 27-35, beroende på hur du mår, hur magen växer osv.

När vi bestämt datum för gravidfotograferingen får du ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

2. Förberedelser

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingarna. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om du har några frågor eller önskemål inför gravidfotograferingen.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

3. Gravidfotografering

Vi ses vårt bokade datum, som är när du är någonstans mellan graviditetsvecka 27-35. Om vi fotograferar hemma hos dig så börjar jag med att gå runt lite för att titta på ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar din minnesvärda resa.

Jag guidar dig hela tiden så du behöver inte vara orolig över att du är ovan att stå framför kameran eller oroa dig över var du ska göra av händerna eller åt vilket håll du ska titta.

4. Leverans

Inom tre veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Här gör du ditt val av bilder som du önskar köpa, eller vilka produkter du vill investera i. Jag skickar din slutfaktura och väljer du digitala bilder kan du inom tre veckor efter att fakturan är betald, ladda ner dina bilder från ditt webbgalleri.

Att vara gravid och bära på ett helt nytt liv, det är något av det största du kan göra.
Att sedan få hålla i det nya livet i din famn, det är något av det största du kan få uppleva!

Vad kostar en gravidfotografering?

Din investering

✨ En rolig gravidfotografering där du är i fokus
✨ Inför-guide med tips och råd
✨ Fri ombokning vid sjukdom
✨ Omsorgsfull redigering av alla valda bilder
✨ Privat webbgalleri till dator och mobil
✨ Personlig webshop med produkter

1 500 kr

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att bilder och produkter inte ingår i bokningsavgiften utan dessa köps till efteråt. Se prislista nedan.

Tillval, för en lyxigare upplevelse

Gravid kvinna står framför ett fönster iklädd endast underkläder, och tittar på den gravida magen

Vad kostar en gravidfotografering?

Din investering

✨ En rolig gravidfotograferingdär du är i fokus
✨ Inför-guide med tips och råd
✨ Fri ombokning vid sjukdom
✨ Omsorgsfull redigering av alla valda bilder
✨ Privat webbgalleri till dator och mobil
✨ Personlig webshop med produkter

1 500 kr

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att bilder och produkter inte ingår i bokningsavgiften utan dessa köps till efteråt. Se prislista nedan.

Tillval, för en lyxigare upplevelse

Gravid kvinna i grön långklänning sitter på golvet framför en vit soffa där hennes sambo sitter och håller om henne.

Fantastiska produkter till dina gravidbilder

Den digitala världen i all ära, det är smidigt med usb-minnen, att ha bilder på telefonen osv. Men när du äntligen har investerat i en gravidfotografering så förtjänar bilderna mer än att bara ligga digitalt. En fotobok som ni kan bläddra i om 20 år eller en fotovägg full med gosiga bilder på både barnen och hela familjen? Dessa bilderna är ju dessutom den perfekta julklappen till mor- och farföräldrar. Det är få saker som slår en stor inramad tavla på deras favorit barnbarn!

Lediga tider

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar – dubbelkolla gärna skräpposten!

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

APRIL

BF juni – juli

1 TID

MAJ

BF juli – augusti

1 TID

JUNI

BF augusti – september

1 TID

JULI

BF september – oktober

SEMESTER, fåtal tider i Småland släpps i mitten av maj

Kontakta mig här för att boka gravidfotografering i Stockholm