Familjefotografering i Stockholm

Jag är en erfaren och glad fotograf som erbjuder familjefotografering i Stockholm. En rolig stund att minnas tillbaka på, varma bilder som bevarar det minnet och en känsla av ”det här vill vi göra igen”, är några av de sakerna jag vill skicka med er, förutom era faktiska bilder. 

Mia Modigh Westlund heter jag och är specialiserad på att dokumentera familjer i det egna hemmet, som lifestylefotograf. Jag fotograferade min första familj i hemmet 2017. Trots det erbjuder jag även familjefotografering utomhus på mina väl utvalda platser.

Skrattande kvinna framför blommande äppelträd

En rolig Familjefotografering i Stockholm

En familjefotografering ska vara kul

Jag är familjefotograf i Stockholm och jag dokumenterar livet som det är. Äkta känslor, skratt, tårar och lek. På riktigt. Er fotografering är en upplevelse, en lekdejt där barnen får vara barn, där skrubbsår på knäna är okej och där hela familjen får kramas och ropa snigelfis. En fotografering där det viktigaste är känslan i er familj, kärleken och närheten. Det där som spelar roll i slutändan liksom.

Livet passerar så fort och jag tycker det är så himla viktigt att hela familjen får vara med på bild, på riktiga bilder, inte bara mobilbilder. Att få skapa en tavelvägg i hemmet med bilder som visar upp den genuina känslan i er familj, det ger glädje även till de morgnar som är lite mer utmanande, där man brottas om att strumporna ska på innan förskolan och allt man vill är att få dricka sitt kaffe varmt.

Klicka här för att se lediga tider.

Familjefotografering i Stockholm med en glad och busig familj utomhus
"magiska"
"Tusen tack för bilder, helt fantastiska!!! Vi är så glada för alla fina bilder, magiska! Vi kör på lyxpaketet"
Familjefotografering i Stockholm
- Bea & Felix

pausa tiden

Vi bevarar minnen genom tiderna

Där sitter du, i framtiden, i soffan tillsammans med barnbarnen. I knäet ligger en stor bok med texten på framsidan; ”Vår familj 2022”. Ditt ena barnbarn pekar på din dotter som barn och frågar: ”Vem är det?” och du svarar: ”Det är din mamma, när hon var lika gammal som du är nu.”.

Den digitala världen i all ära, men kommer ni sitta i soffan med barnbarnen och bläddra igenom gamla mobilbilder för att visa hur deras föräldrar såg ut som barn?

När jag var liten och min farmor fortfarande var vid livet, så älskade jag att sitta hemma hos henne och bläddra bland fotoalbumen på gamla släktingar. Att se bilder på mina föräldrar som unga, på farmor och farfar som nykära, äkta bilder som berättade en historia om hur livet såg ut då. Kläderna, frisyrerna, inredningen.

Än idag älskar jag att titta på gamla bilder. Jag minns så väl vår gamla soffa med bruna och guldiga mönster som hade de absolut bästa dynorna för kojbygge. Bilden från en julafton där vi alla syskon satt i den där soffan och väntade på paketen som tomten delade ut, medans min ena lillasyster i hörnet av bilden gråter förtvivlat av rädsla för den läskiga tomten, som egentligen var vår egna pappa.

Det är de här bilderna i hemmet som är så speciella. Jag bryr mig inte om att soffbordet ser smutsigt ut, att det säkert låg dammtussar under soffan eller att fönstren inte var nyputsade. Jag känner bara glädje och kärlek över att se bilder från min barndom i mitt barndomshem. Det är det här jag vill att ni ska känna när ni, era barn och barnbarn ser bilder från vår familjefotografering! Att få minnas barndomen, livet och hemmets trygga vrå genom vackra bilder.

En busig familjefotograf i Stockholm

Fotograf Mia Modigh Westlund

Veckohandling tillsammans på torsdagen, fredagstacos, lekplatshäng på lördagen och söndagsbrunch med pannkakor och grädde. Viktiga traditioner i vår lilla familj. Sådana små saker som gör att man längtar lite extra. All ära för att leva i nuet, men ibland måste man ha små gosiga saker att se fram emot också.

Jag älskar små familjetraditioner och speciellt att göra dem till något eget. När vi äter tacos på fredagar har vi mexikanska hattar på oss och en speciell taco-playlist i bakgrunden som heter ”FredagsFiesta”.

När jag fotograferar familjer så får barnen vara barn, glöm att jag säger ”titta in i kameran och le”. Jag leker fram skratt, ber barnen leta efter snorbusar i pappas näsa och kolla efter apan som sitter inne i min kamera. Bli inte förvånade om barnen ropar snigelfis nästa gång vi ses! Även med er vuxna leker jag fram skratten, ni får små uppdrag som att viska roliga saker i varandras öron, smeka varandras kinder ömt eller kittla den som är mest kittlig.

Med mig som fotograf blir det roligt och ni kan känna er trygga med att jag vet vad jag gör och guidar er utan att det blir stelt.

Fotograf Mia Modigh Westlund
Ett barn näsgnuggar sin mamma

Från bokning till leverans

Såhär går det till att boka familjefotografering i Stockholm

Familjefotografering utomhus i Stockholm

Kontakt & bokning

Ni tar kontakt med mig via formuläret nedan och får prislista samt förslag på lediga tider. När vi bestämt datum för fotograferingen får ni ett avtal som ni signerar via mobil eller dator och en bokningsfaktura på 1 500 kronor som reserverar er tid. Denna summan räknas av på er slutfaktura som skickas efter fotograferingen.

Familjefotograf i Stockholm

Förberedelser

Ni får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om ni har några frågor eller önskemål kring er fotografering.

Jag tar kontakt 3 dagar innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

Lifestyle fotografering

Fotografering

Vi ses vårt bokade datum och taggar för en kul foto-dejt. Om vi fotograferar hemma hos er så börjar jag med att gå runt lite hemma hos er för att hitta det bästa ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar er härliga familj.

Jag guidar er hela tiden så ni behöver inte vara oroliga över att ni är ovana att stå framför kameran. Jag ger er små uppgifter som skapar närhet och skratt så ni behöver aldrig tänka på vad ni ska göra av händerna eller åt vilket håll ni ska titta.

Familjefoto förstoring

Leverans & produkter

Inom tre veckor efter fotograferingen får ni en länk till ert digitala urvalsgalleri. Där gör ni ert val av bilder ni önskar köpa. Jag skickar er slutfaktura och inom tre veckor eller tidigast när fakturan är betald, har ni era bilder färdiga i ert webbgalleri.

Här kan ni ladda ner alla bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier. I er fotografering ingår en förstoring av valfri bild, den väljer ni ut i samband med leveransen och så får ni den hemskickad. Om ni väljer att investera i en vacker fotobok så hjälper jag er att designa den utan kostnad.

"fuck it, vi tar alla!"
"Okej, nu har jag kollat på bilderna säkert 100 gånger och vi har försökt göra ett urval men fuck it, vi tar alla! Grattis till mig på morsdag liksom!"
Familjefotografering i Eksjö
- Sandra & Jesper

Vanliga frågor

Bra, jag fotograferar vanliga människor, inte fotomodeller! En av mina absoluta styrkor som fotograf är att få andra att känna sig lugna och trygga. Jag som person är väldigt avslappnad och skojar mycket, vilket smittar av sig och ger härliga bilder fulla med skratt.

Vi fångar den stunden också. Ovärderliga bilder på när ni som föräldrar tröstar barnet och är dess absoluta trygghet, hur ofta får vi det på bild annars? Barnen får vara ledsna, vi hittar sätt att få dem att skratta efter en stund.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför er fotografering och där ingår bland annat tips på hur ni väljer kläder till familjefotografering.

Jag fotograferar inte enbart Familjefotografering i Stockholm, då vi även har huset kvar i Eksjö är jag även där ofta för att fotografera. Jag har fotograferat lifestyle på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

Ja! Jag har valt ut några av Europas bästa leverantörer och kan erbjuda vackra, handtillverkade produkter som bara går att beställa via mig! I ert webbgalleri får ni en personlig webbshop där ni kan beställa fotoalbum, canvastavlor, förstoringar, inramningar och annat fantastiskt som bara går att hitta hos professionella fotografer. Om ni vill ha min hjälp med skapandet av fotobok eller beställning så bara säg till så hjälper jag er!

"Så otroligt fina bilder"
"Så otroligt fina bilder 😍 vi är så nöjda! ❤️❤️ Jag är så glad att vi bokade in fotograferingen 😍"
Familjefotografering utomhus
- Sara & Albin
Springande barn under en lifestylefotografering i hemmet

omfamna livet

Genuina familjebilder både inomhus och utomhus

Blyga barn, någon ramlar och slår sig, en vill inte vara med. Det är okej. När jag fotograferar får man vara blyg, man får vara ledsen och man får gömma sig bakom pappa. Jag fångar den ömma stunden som uppstår av tröst, kramar, gos och tillslut vänder det och vi leker fram glädjen och buset.

Som vuxna är ert uppdrag att vara nära, våga kramas, våga trösta, våga leka. Som föräldrar får ni pussas och kramas med varandra, tillslut vill barnen vara med i en stor familjekram.

Jag kommer be er att vara riktigt nära varandra, vi vill inte ha några mellanrum eller tomrum mellan er varesig ni står upp eller sitter ner. Låt händerna landa på någons axlar, dra fingrarna genom någons hår eller ögon. Rörelser som blir magiska på bild.

Lifestylefotografering i Stockholm
"ser till att fotograferingen blir avslappnad, mysig och ett härligt minne!"
"En fantastisk fotograf som inte bara levererar fantastiska bilder utan också ser till att fotograferingen blir avslappnad, mysig och ett härligt minne! Rekommenderas starkt! ❤️"
Familjefotograf i Småland
- Lotta & Edde
Familjefotografering i Småland
"Wow, jag säger bara WOW vad du lyckats fånga på bild!"
”Wow, jag säger bara WOW vad du lyckats fånga på bild! 🙂 Så fint att du kunde bidra till att hålla E så glad och trygg också. Jag tror verkligen på din fotofilosofi. Känns äkta! Kommer rekommendera dig till alla!”
Familjefotografering utomhus
- Elida & Jacob

Priser och information

Lediga tider

Fotograferingskostnad: 1 500 kr (betalas vid bokning). Kontakta mig för fullständig prislista via formuläret nedan.

 Om en månad är fullbokad, hör gärna av dig ändå för att hamna på väntelistan vid eventuell öppning.

JANUARI

1 TID

FEBRUARI

1 TID

MARS

3 TIDER

APRIL

5 TIDER

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad för familjefotografering i Stockholm, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Därför bokas mina tider upp fort, så vänta inte med att skicka din förfrågan.

Inom 2 arbetsdagar får du mailsvar med prislista och lediga datum.

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Jag erbjuder endast en helgtid varannan månad, dessa bokas upp ca 6 månader i förväg.

Kontakta mig för familjefotografering i Stockholm