Den största känslan du någonsin kommer uppleva

Där halvsitter du, med en kudde under din ömma sittdel, ruffsigt hår, du minns inte ens när du duschade senast, men där sitter du, med det absolut vackraste du någonsin skådat! Ditt alldeles nyfödda barn. Ett helt nytt liv som skapats, som du burit inom dig i nio månader. Nio månaders graviditet, som helt ärligt, kändes som nio år, stundtals åtminstone. Din väntan och längtan som kändes obeskrivligt lång, är äntligen över. Nu är din bebis här och du förstår knappt hur det gick till.

Har jag skapat det här?

Ja, det har du! Du, med din otroligt fantastiska, starka, grymma, coola kropp! Tänk vad den klarat av, tänk vad DU klarat av! Vilken power, vilken mäktig känsla. Oslagbart, helt enkelt oslagbart!

Tack kroppen, för allt du klarar av!

"Mia är en fantastisk fotograf!"
"Mia är en fantastisk fotograf! Hon har fått mig, en person fylld av självkritik, att våga prova nytt och se mig själv från nya perspektiv. Det säger verkligen något om hur talangfull hon är som fotograf när jag efter fotografering har valt att dela en mer exponerad bild av mig själv med vänner och bekanta. Tack för den fina möjligheten!"
Gravid kvinna sitter i profil på en säng med bh och jeans och fixar med håret
- Rita Von Feilitzen

Kombinera gravid och nyföddfotografering i Stockholm

Att kombinera din gravidfotografering med en nyföddfotografering binder samman livets största resa. Att kunna visa ditt barn bilder på magen och berätta att ”där inne, i mammas mage, där bodde du!”. När du tittar tillbaka på bilderna så kan du glömma bort illamående, foglossning, sömnlösa nätter och känslan av den konstant kliande magen. Bilderna från din fotografering tillsammans med mig lyfter fram det varma och fina och får dig att värdesätta vad din kropp en gång har genomgått. Det är verkligen livets resa, att få vara gravid och att sedan få hålla sitt nyfödda barn i famnen. Bevara minnena från den här resan genom professionella bilder som varar i generationer. Bilder som barnet i din mage sedan kommer att titta på och glädjas av.

Att vara gravid och bära på ett helt nytt liv, det är något av det största du kan göra.

Att sedan få hålla i det nya livet i din famn, det är något av det största du kan få uppleva!

Gravid kvinna sitter i profil på en säng med bh och jeans och fixar med håret

minnen för generationer

En tid att minnas för evigt

Det här är en tid som går så himla fort. Du blinkar två gånger och plötsligt luktar skorna fotsvett, du får tjata upp barnet på morgonen och du undrar hur mjölken kan vara slut när du handlade fem liter igår. Du frågar dig själv hur tiden kunde gå så fort när du alldeles nyss låg och sniffade ditt nyfödda barn på huvudet.

Hur luktade ens din nyfödda bebis? Den där doften på huvudet, den som man önskat att man kunde kapsla in i en liten burk och ta fram och lukta på ibland. Det är ändå den jag vill att du ska minnas när du tittar tillbaka på bilderna från er nyföddfotografering.

Speciellt de där morgnarna då ni bråkat i hallen om vantarna, när du tröttsamt snubblat på gymnastikskorna i storlek 39 i hallen och när du sitter i soffan en kväll och är helt slut efter en kämpig nattning men ändå tar fram bilder på ditt barn som är det absolut finaste du någonsin skådat!

Mamma och pappa luktar på sin nyfödda bebis under nyföddfotografering i Stockholm
"ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!"
”Tack Mia Modigh Westlund för dessa bilder, du har fångat våra viktigaste stunder här i livet och ingen annan hade kunnat göra det så bra som du!”
Gravidfotografering utomhus
- Alva & Anders

Vanliga frågor inför gravidfotografering och nyföddfotografering i Stockholm

Det brukar vara en lagom tid mellan vecka 27-35 då magen hunnit växa till sig så den syns men innan den börjat sjunka. Men eftersom ingen graviditet är den andra lik så går vi mycket efter hur du mår och hur magen växer.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. En del hör av sig redan då de plussat, men de flesta bokar efter KUB eller RUL, alltså ungefär när du är någonstans i vecka 14-18.

Jag fotograferar gravidfotografering utomhus också! Då ses vi på någon av mina noggrant utvalda platser, där jag vet att ljuset kommer bli magiskt. Vi fotograferar vanligtvis eftermiddag, alternativt kväll om du önskar bilder i solnedgången.

Nyföddfotografering fotograferar jag i hemmet hos er.

Naturligtvis! En graviditet är sällan en enskild persons resa, även om det i vissa fall är så. För mig är det viktigaste att ni får de bilderna ni önskar så i de fall där det finns syskon med i bilden blir fotograferingen lite mer som en familjefotografering, men där magen och den blivande mamman ändå får vara lite mer i fokus.

Ni får en digital guide med tips och tankar inför fotograferingen och där ingår bland annat tips på kläder. Jag har några skira negligéer, spetskimono och gosiga koftor att låna ut till fotograferingen om du skulle önska. Även inför nyföddfotograferingen får ni en förberedelseguide med tips.

Självklart hjälper jag dig om du vill unna dig något lite extra denna dagen! Jag har ett nära samarbete med en professionell makeupartist som hjälper dig med både hårstyling och makeup, så du får känna dig som ditt allra vackraste jag på din gravidfotografering. Du väljer makeupartisten som ett tillval och jag ombesörjer hela bokningen så du behöver inte göra någonting extra utan jag löser allt! Och naturligtivs går det bra att boka makeupartist även till nyföddfotograferingen, om du känner för att ge dig själv en extra piff även där.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in reservdatum till er om någon blir sjuk. Därför är det extra viktigt att ni bokar er tid för fotografering i god tid, så vi har ett spelrum vid eventuell sjukdom.

När jag fotograferar nyfödda är jag extra mån om att vara frisk och hålla hygienen god. Jag börjar alltid med att tvätta händerna när jag kommer till er, innan jag rör vid er nyfödda bebis. Om ni önskar bär jag munskydd.

Jag fotograferar inte enbart i Stockholm, då vi även har hus i Eksjö, Småland, är jag även där ofta för att fotografera. Dessutom har jag fotograferat lifestyle på fler ställen i landet och självklart kommer jag till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

En nyföddfotografering brukar ske under bebisens första 14 dagar då hen lättare kommer ner i djupsömn och på så vis är lättare att posera. Eftersom jag fotograferar lifestyle så är det inte avgörande att er bebis måste sova, däremot brukar jag rekommendera att vi fotograferar under denna första tiden då båda föräldrarna oftast är lediga tillsammans de 10 första dagarna så alla kan vara med samt för att fånga bebisens nyfödda utseende.

Eftersom jag snabbt blir uppbokad är det bra om ni bokar så tidigt som möjligt. Jag rekommenderar att ni bokar fotograferingen när ni gjort ert RUL, alltså ungefär när du är i vecka 18, för att jag ska kunna garantera en ledig tid kring BF. Om ni bokar nyföddfotografering i samband med att ni bokar en gravidfotografering, så får ni rabatt på nyföddfotograferingen.

Bebis gäspar i sin mammas famn under en nyföddfotografering i Stockholm

Från bokning till leverans

Såhär går det till att boka gravidfotografering

Ultraljudsbild

1. Kontakt & bokning

Mina tider bokas upp fort så var gärna ute i god tid med din bokning. Många tar kontakt och bokar redan efter RUL (v 18). Din fotografering bör ske när du är någonstans mellan vecka 25-35, beroende på hur du mår, hur magen växer osv.

När vi bestämt datum för gravidfotograferingen får du ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

Gravidfotografering i Småland

2. Förberedelser inför gravidfoto

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingarna. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om du har några frågor eller önskemål inför så väl gravidfotograferingen som nyföddfotograferingen.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

Gravid kvinna ligger på en säng med hängselbyxor och blir klappad på magen av den blivande pappan

3. Dags för gravidfotografering

Vi ses vårt bokade datum, som är när du är någonstans mellan graviditetsvecka 25-35. Om vi fotograferar hemma hos dig så börjar jag med att gå runt lite för att hitta det bästa ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och förevigar din minnesvärda resa.

Jag guidar dig hela tiden så du behöver inte vara orolig över att du är ovan att stå framför kameran. Jag ger dig små uppgifter som skapar genuina skratt så du behöver aldrig tänka på var du ska göra av händerna eller åt vilket håll du ska titta.

Gravid kvinna i jeans och bh håller sig på magen samtidigt som hon håller en bukett med färgad brudslöja

4. Leverans av gravidbilder

Inom två veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Här gör du ditt val av bilder som du önskar köpa. Jag skickar din slutfaktura och inom tre veckor eller tidigast när fakturan är betald, har du dina bilder färdiga i ditt webbgalleri.

Här kan du ladda ner alla dina utvalda bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier.

Såhär går det till att boka nyföddfotografering

Klossar i trä i barnrummet med texten Oh Baby

1. Kontakt & bokning

Även nyföddfotografering är det många som bokar redan efter RUL (v 18). Vi preliminärbokar ett datum kring ditt BF för att reservera en tid för nyföddfotograferingen.

När du bestämt dig för att boka får du (och eventuell partner) ett avtal som signeras digitalt och en bokningsfaktura som reserverar din tid.

En nyfödd bebis som blir påklädd

2. Förberedelser inför nyföddfoto

Du får en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen.

När din bebis äntligen kommit till världen så tar du eller någon anhörig (medförälder, partner, familjemedlem eller vän) kontakt med mig så snart som möjligt för att fastställa datum och tidpunkt för din nyföddfotografering

En man håller om sin kvinna som håller deras nyfödda bebis i famnen

3. Dags för nyföddfotografering

Vi ses vårt bokade datum som är någonstans när bebis är mellan 1-3 veckor. När jag kommer börjar jag med att tvätta händerna noggrant och eventuellt tar på mig munskydd om du önskar. Om jag inte redan varit hemma hos dig vid en gravidfotografering, så går jag först runt och kollar hur ljuset faller och förbereder inför fotograferingen.

Sedan skapar vi magi tillsammans, har en mysig fotografering och förevigar din nyfödda bebis och den nya familjebubblan ni befinner er i. Jag guidar dig/er hela tiden till det bästa ljuset, hur ni kan hålla er bebis osv.

Nybliven pappa håller sin nyfödda bebis i famnen

4. Leverans av nyföddbilder

Inom tre veckor efter fotograferingen får du en länk till ditt digitala urvalsgalleri. Där gör du ditt val av bilder du önskar köpa. Jag skickar din slutfaktura och inom tre veckor eller tidigast när fakturan är betald, har du dina bilder färdiga i ditt webbgalleri.

Här kan du ladda ner alla dina utvalda bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier.

"vi fick verkligen en så mysig stund!"
"Vår lilla Lovis älskade Mia och vi fick verkligen en så mysig stund! 😍 Boka henne!"
En familj sitter tillsammans i soffan med sin nyfödda bebis i famnen
- Cornelia & Pontus Höglind

Fotograf Mia Modigh Westlund

Jag vill minnas min graviditet som något fint

Självutlösarbild på mig själv, 2020

Att dela sin kropp med ett helt nytt liv är en känsla som inte går att beskriva. Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart! Oavsett hur du känner över att känna de där bubbliga första sparkarna som sedan övergår till en inre misshandel av revbenen och kisseblåsan, så är det oerhört praktiskt att kunna ställa chipsskålen på magen en fredagkväll och det är något alldeles alldeles magiskt när ens partner för första gången kan känna sparkarna på utsidan!

Min egen graviditet var ingen dans på rosor, det började med 3 års kämpande med att både lyckas bli gravid och att behöva gå igenom flera missfall för att sedan tillslut landa i en graviditet som startar med foglossning redan från vecka 9. Jag vet att det inte är enkelt att varken blir eller vara gravid, men att ha bilder från den tiden är ovärderligt när man i efterhand faktiskt glömt allt jobbigt!

När du väljer mig som fotograf

När du bokat mig som gravidfotograf har du och eventuell partner full support både före och efter fotograferingen, oavsett om ni har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad ni ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för er hela vägen!

När vi ses för att fotografera så guidar jag er hela vägen med hur ni ska posera för att få det bästa ljuset och magen ska synas så bra som möjligt. Ni kommer få små uppdrag som skapar genuina skratt och gosiga stunder. Och varesig ni har barn sedan tidigare som är med, partner eller det bara är du, så är mitt fokus under fotograferingen att ni ska ha en kul stund och bli sådär mysigt fina på bilderna, som ni är i verkligheten!

Bild på en mamma som håller sin nyfödda bebis

Vår nyfödda Jack och jag fotograferade av Emma Ivarsson, 2020

Självutlösarbild på mig själv, 2020

Fotograf Mia Modigh Westlund

Jag vill minnas min graviditet som något fint

Att dela sin kropp med ett helt nytt liv är en känsla som inte går att beskriva. Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart! Oavsett hur du känner över att känna de där bubbliga första sparkarna som sedan övergår till en inre misshandel av revbenen och kisseblåsan, så är det oerhört praktiskt att kunna ställa chipsskålen på magen en fredagkväll och det är något alldeles alldeles magiskt när ens partner för första gången kan känna sparkarna på utsidan!

Min egen graviditet var ingen dans på rosor, det började med 3 års kämpande med att både lyckas bli gravid och att behöva gå igenom flera missfall för att sedan tillslut landa i en graviditet som startar med foglossning redan från vecka 9. Jag vet att det inte är enkelt att varken blir eller vara gravid, men att ha bilder från den tiden är ovärderligt när man i efterhand faktiskt glömt allt jobbigt!

När du väljer mig som fotograf

När du bokat mig som gravidfotograf har du och eventuell partner full support både före och efter fotograferingen, oavsett om ni har funderingar gällande klädval till fotograferingen, ha tips på vad ni ska packa i bb-väskan eller vilken den bästa bärsjalen är, så finns jag här för er hela vägen!

När vi ses för att fotografera så guidar jag er hela vägen med hur ni ska posera för att få det bästa ljuset och magen ska synas så bra som möjligt. Ni kommer få små uppdrag som skapar genuina skratt och gosiga stunder. Och varesig ni har barn sedan tidigare som är med, partner eller det bara är du, så är mitt fokus under fotograferingen att ni ska ha en kul stund och bli sådär mysigt fina på bilderna, som ni är i verkligheten!

Bild på en mamma som håller sin nyfödda bebis

Vår nyfödda Jack och jag fotograferade av Emma Ivarsson, 2020

"Vilken glädje att ha fått lyckan fångad i så vackra bilder!"
”Åh, Mia! Vilken glädje att ha fått lyckan (även vad vi kallar bebisen) fångad i så vackra bilder! Tack, tack, tack! ❤”
Gravidfotografering i Småland
- Elin & Kent Juthe

Din investering, förutom minnen för livet

Gravidfotografering

♥ En rolig gravidfotografering där du är i fokus

♥ Inför-guide med tips och råd

♥ Fri ombokning vid sjukdom

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ Personlig webshop där ni köper era bilder och produkter

♥ Genomgående redigering på samtliga bilder enligt min bildstil

1 500 kronor

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att produkter och digitala bilder inte ingår i fotoavgiften utan dessa köps till efteråt.

Möjliga tillval
Gravid kvinna i snölandskap och svart långklänning, håller handen på gravidmagen och skrattar

Din investering, förutom minnen för livet

Gravidfotografering

Gravid kvinna i snölandskap och svart långklänning, håller handen på gravidmagen och skrattar

♥ En rolig gravidfotografering där du är i fokus

♥ Inför-guide med tips och råd

♥ Fri ombokning vid sjukdom

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ Personlig webshop där ni köper era bilder och produkter

♥ Genomgående redigering på samtliga bilder enligt min bildstil

1 500 kronor

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att produkter och digitala bilder inte ingår i fotoavgiften utan dessa köps till efteråt.

Möjliga tillval
Nyfödd bebis tittar in i kameran

Din investering, förutom minnen för livet

Nyföddfotografering

♥ En gosig nyföddfotografering där bebis är i fokus

♥ Inför-guide med tips och råd

♥ Fri ombokning vid sjukdom

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ Personlig webshop där ni köper era bilder och produkter

♥ Genomgående redigering på samtliga bilder enligt min bildstil

1 500 kronor

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att produkter och digitala bilder inte ingår i fotoavgiften utan dessa köps till efteråt.

Nyföddfotografering

Nyfödd bebis tittar in i kameran

♥ En gosig nyföddfotografering med bebis i fokus

♥ Inför-guide med tips och råd

♥ Fri ombokning vid sjukdom

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ Personlig webshop där ni köper era bilder och produkter

♥ Genomgående redigering på samtliga bilder enligt min bildstil

1 500 kronor

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att produkter och digitala bilder inte ingår i fotoavgiften utan dessa köps till efteråt.

Boka båda fotograferingarna samtidigt och få rabatt

Om du bokar både gravidfotografering och nyföddfotografering samtidigt så får du 500 kronor rabatt på bokningsavgiften för nyfödd, samt ytterligare 1 000 kronor rabatt på slutfakturan om du väljer att köpa samtliga digitala bilder efter fotograferingarna (priserna på denna sidan är ordinarie och rabatten dras alltså av på fakturan).

Bildpaket och produkter

Du köper digitala bilder och produkter efter fotograferingen först när du sett resultatet, istället för att redan i förväg begränsa dig till hur många bilder du vill ha.

Efter gravidfotograferingen

Efter din gravidfotografering väljer du vilket bildpaket du vill investera i.

En gravid kvinna klädd i bh, jeans och vit skjorta står tillsammans med sin partner framför en grön vägg, hållandes händerna på den gravida magen.

Digitala bilder

Högupplösta bilder blandat i färg och svartvitt. Bilderna laddas ner via ditt webbgalleri och kan framkallas på egen hand.

Efter nyföddfotograferingen

Efter din nyföddfotografering väljer du vilket bildpaket du vill investera i.

Nyfödd bebis ligger och sover under en grön filt

Digitala bilder

Högupplösta bilder blandat i färg och svartvitt. Bilderna laddas ner via ditt webbgalleri och kan framkallas på egen hand.

"Mia var verkligen bra på att få oss att slappna av."
"Vi är väldigt nöjda med vår gravidfotografering! Mia var verkligen bra på att få oss att slappna av. Det var skönt att få vara i sin hemmamiljö och bilderna blev väldigt naturliga. Det var en rolig upplevelse att bli fotad som familj och vår treåring uppskattade också detta! Leveransen av bilderna var smidig och vi blev så nöjda med resultatet!"
Gravidfotografering i Småland
- Fanny & Petter Nord
"en fin fotostund hemma hos oss"
”Tack för fina bilder och en fin fotostund hemma hos oss. Tack för de fina bilderna!!😍 de blev så bra. Ser framemot att sätta upp tavlor med foton från fotograferingen!”
- Jessica & Johan Bechtel

Vänta inte med att boka

Fåtal lediga tider

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Därför bokas mina tider upp fort, så vänta inte med att bekräfta din bokning.

Du kan antingen svara på mailet du redan fått från mig, för att boka, eller skicka in en ny bokning via formuläret nedan.

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Jag erbjuder endast en helgtid varannan månad, dessa bokas upp ca 6 månader i förväg.

Kontakta mig för gravid- och nyföddfotografering
Närbild på en nyfödd bebis små fötter och tår