minnen bevarade för generationer

Vad är det första du tar med dig?

Vi alla har väl någon gång tänkt tanken på vad det första vi skulle ta med oss om huset börjar brinna. Vad är det som inte går att ersätta? Du får pengar från försäkringsbolaget för att köpa nya kläder och möbler.

Men fotoalbum, bilder, minnen från tider som en gång varit, det är de sakerna de flesta tänker på som första grej att ta med sig. Det säger väldigt mycket om hur viktiga bilder ändå är för oss. I den digitala världen så finns det nya möjligheter att ha backup på alla bilder, i molnet osv. Och tur är väl det. Så, hur ofta gör du backup på mobilbilderna? Och hur många bilder har du på dig tillsammans med familjen?

Professionellt tagna bilder på dig tillsammans med partner och barn, lagrade på flera platser både hos dig, hos mig, i molnet och på hårddisk. Det kallar jag en bra investering och en bra backup! Snäppet bättre än mobilbilderna som sällan kommer längre än i mobilens album blandat med 13 000 andra bilder på dagens middag.

En pappa och en mamma pussar på sin ettåring
Familjefotografering i Stockholm med en glad och busig familj utomhus
"Wow, jag säger bara WOW vad du lyckats fånga på bild!"
”Wow, jag säger bara WOW vad du lyckats fånga på bild! 🙂 Så fint att du kunde bidra till att hålla E så glad och trygg också. Jag tror verkligen på din fotofilosofi. Känns äkta! Kommer rekommendera dig till alla!”
Familjefotografering utomhus
- Elida & Jacob Floberg

Du har länge tänkt boka en fotografering

Men det blir liksom aldrig av. Tiden flyger iväg, man ska ju hinna spela padel, klippa håret, tapetsera vardagsrummet, vabba lite och hitta kläder som alla accepterar. ”Jag ska bara”. Och så blir det inte av. Plötsligt har barnen fått moppefjun, tycker det är pinsamt att kramas och svarar knappt på sms.

”Den bästa fotograferingen är den som blir av”. En klyscha som stämmer så väl. Livet pågår och mobilbilder i all ära, hur ofta gör du någonting med de där bilderna? Och hur ofta är du med på dem? Hur ofta är hela familjen samlad på bild? En bild bra nog att framkalla stort, trycka upp i fotobok eller skicka till mor- och farföräldrar?

Låt mig skapa minnen som du vill ta med dig

Att fotograferas av mig är inte samma sak som att fotografera skolfoton. Jag sätter er inte på rad utifrån er längd, ber er sitta stilla och titta in i kameran. Med mig får ni kramas, hoppa, kittla varandra, gosa, busa och ropa snigelfis. En fotografering med mig är rolig och en upplevelse som genererar bilder och minnen som dina barn kommer vilja ta med sig när de flyttar hemifrån. Minnen för generationer.

Hos mig kommer ni också få hjälp att beställa tavlor och fotoböcker, så era minnen får liv utanför den digitala backupen. Minnen att hänga på väggarna, att bläddra i och att kunna visa för barnbarnen. En investering som är snäppet mer värdefull än den där robotdammsugaren du gått och funderat på. Den kan vänta lite till, om det är mellan den och en fotografering du står och väljer.

Vi bevarar minnen genom tiderna

Där sitter du, i framtiden, i soffan tillsammans med barnbarnen. I knäet ligger en stor bok med texten på framsidan; ”Vår familj 2022”. Ditt ena barnbarn pekar på din dotter som barn och frågar: ”Vem är det?” och du svarar: ”Det är din mamma, när hon var lika gammal som du är nu.”.

Den digitala världen i all ära, men kommer ni sitta i soffan med barnbarnen och bläddra igenom gamla mobilbilder för att visa hur deras föräldrar såg ut som barn?

När jag var liten och min farmor fortfarande var vid livet, så älskade jag att sitta hemma hos henne och bläddra bland fotoalbumen på gamla släktingar. Att se bilder på mina föräldrar som unga, på farmor och farfar som nykära, äkta bilder som berättade en historia om hur livet såg ut då. Kläderna, frisyrerna, inredningen.

Än idag älskar jag att titta på gamla bilder. Jag minns så väl vår gamla soffa med bruna och guldiga mönster som hade de absolut bästa dynorna för kojbygge. Bilden från en julafton där vi alla syskon satt i den där soffan och väntade på paketen som tomten delade ut, medans min ena lillasyster i hörnet av bilden gråter förtvivlat av rädsla för den läskiga tomten, som egentligen var vår egna pappa.

Det är de här bilderna i hemmet som är så speciella. Jag bryr mig inte om att soffbordet ser smutsigt ut, att det säkert låg dammtussar under soffan eller att fönstren inte var nyputsade. Jag känner bara glädje och kärlek över att se bilder från min barndom i mitt barndomshem. Det är det här jag vill att ni ska känna när ni, era barn och barnbarn ser bilder från vår familjefotografering! Att få minnas barndomen, livet och hemmets trygga vrå genom vackra bilder.

En mamma sitter i en fåtölj och myser med sina två döttrar under en familjefotografering i Stockholm
"Barnen hade så kul"
"Tack bästa @mwfotograf.se för fina familjebilder i höstens fina färger ❤️ Barnen hade så kul och vill fotas av dig igen. Tänk att det där är min familj 🥺🥲❤️"
En familj på fem kramas utomhus på sin familjefotografering
- Nathalie & Erik Nyberg

Vanliga frågor inför en familjefotografering

Visst kan jag fotografera enbart barnet/-en, men om jag får vända lite på det här; Om du tittar på bilder från när du var barn, vad tänker du då? Tänker du ”Nej vad tråkigt att mamma och pappa är med på bilderna, jag hade hellre bara velat se bilder från min uppväxt utan dem!” eller ”Jag hade önskat att jag inte visste hur mina föräldrar såg ut när jag var liten.”?

Vi fotograferar familjebilder för barnens skull, för barnbarnens skull. Det finns ett så enormt stort värde i att ha bilder på hela familjen samlad, så jag tycker faktiskt att du som inte vill vara med på bild, ska göra det ändå för barnens skull!

Sedan är jag mästare på att få obekväma personer att bli bekväma och ha roligt och inte ens tänka på att de blir fotograferade, så varför inte låta mig få överbevisa dina hjärnspöken om att du inte borde vara med på bilderna?

Vi fångar den stunden också. Ovärderliga bilder på när ni som föräldrar tröstar barnet och är dess absoluta trygghet, hur ofta får vi det på bild annars? Eller så pausar vi lite bara, jag går inte upp med kameran i ansiktet på ett barn som märkbart vill vara ifred, då tar vi en liten break och låter barnen få vara ledsna, vi hittar sätt att få dem att skratta efter en stund.

Då bokar vi om, tack och bock! Jag ser alltid till att boka in ett reservdatum till er om någon blir sjuk.

Ni får en digital guide med tips och idéer och förberedelser inför er fotografering och där ingår bland annat tips på hur ni kan tänka när ni väljer kläder till er familjefotografering. Jag kan också rekommendera att använda er av pinterest där ni kan söka på exempelvis ”family photography outfits” eller ”what to wear family photoshoot”.

Jag fotograferar inte bara i Stockholm, då vi även har huset kvar i Eksjö är jag även där ofta för att fotografera och kan ibland boka in fotograferingar längs vägen när jag är på resande fot. Jag kommer till er om det är möjligt! Om ni önskar att jag reser till er tillkommer 50 kr/mil i reseersättning. Har ni en vän som också vill boka en fotografering när jag ändå är i trakten? Då delar ni bara på resekostnaden, smidigt va?!

Ja! Jag har valt ut några av Europas bästa leverantörer och kan erbjuda vackra, handtillverkade produkter som bara går att beställa via mig! I ert webbgalleri får ni en personlig webbshop där ni kan beställa fotoalbum, canvastavlor, förstoringar, inramningar och annat fantastiskt som bara går att hitta hos professionella fotografer. Om ni vill ha min hjälp med skapandet av fotobok eller beställning så bara säg till så hjälper jag er!

Ett barn näsgnuggar sin mamma under deras familjefotografering i Stockholm
"vi fick verkligen en så mysig stund!"
"Vår lilla Lovis älskade Mia och vi fick verkligen en så mysig stund! 😍 Boka henne!"
En familj sitter tillsammans i soffan med sin nyfödda bebis i famnen
- Cornelia & Pontus Höglind

Från bokning till leverans

Såhär går det till att boka en familjefotografering

En mamma och en pappa sitter i soffan och busar med sina två döttrar inomhus på en familjefotografering

1. Kontakt & bokning

Du har högst troligen redan tagit kontakt med mig, men om du inte har det så skickar du in din förfrågan via formuläret längst ner, så återkommer jag med förslag på lediga datum.

När vi bestämt datum för fotograferingen får du ett digitalt avtal som du och eventuell medförälder/vårdnadshavare signerar via mobil eller dator. Samtidigt får du en bokningsfaktura på 1 500 kronor på fotograferingskostnaden som reserverar din bokade tid. 

En pappa, mamma och två barn sitter på gräset på sin familjefotografering

2. Förberedelser

Jag skickar en digital inför-guide för inspiration kring klädval och tips och trix med förberedelser inför fotograferingen. Vi hörs av via mail eller telefon och pratar igenom om ni har några frågor eller önskemål kring er fotografering.

Jag tar kontakt dagen innan vårt bokade datum för att kolla av så alla är friska och om vi ska vara utomhus ser vi också över väderläget och pratar om eventuell ombokning om vi har vädergudarna emot oss. 

Familj busar på en familjefotografering utomhus i Stockholm

3. Dags för fotografering

Vi ses vårt bokade datum och taggar för en kul foto-dejt. Om vi fotograferar hemma hos er så börjar jag med att gå runt lite för att hitta det bästa ljuset. Sedan skapar vi magi tillsammans, har en rolig fotografering och jag förevigar dig och din härliga familj.

Jag guidar er hela tiden så ni behöver inte vara oroliga över att ni är ovana att stå framför kameran. Jag ger små uppgifter som skapar närhet och skratt så ni behöver aldrig tänka på vad ni ska göra av händerna eller åt vilket håll ni ska titta.

Busig gravidfotografering hemma i vardagsrummet

4. Urvalsgalleri

Inom tre veckor (men oftast snabbare än så) efter fotograferingen får ni en länk till ert digitala urvalsgalleri.

Här hittar ni alla mysiga bilder från fotograferingen som är redigerade i min bildstil, för att ni ska få en känsla av hur de blir. I galleriet gör ni ert val av bilder ni önskar köpa.

En mamma och en pappa busar med sin ettåriga son på ett fält i solnedgången

5. Faktura och leverans

När ni valt ut era bilder skickar jag slutfakturan och inom två veckor eller tidigast när fakturan är betald, finns bilderna färdiga i att laddas ner i webbgalleret.

Här kan ni ladda ner alla bilder i både högupplöst format och i anpassat format för mobil och sociala medier. I anslutning till galleriet finns även en webbshop där ni kan beställa fotoböcker, förstoringar och andra fantastiska produkter.

"ser till att fotograferingen blir avslappnad, mysig och ett härligt minne!"
"En fantastisk fotograf som inte bara levererar fantastiska bilder utan också ser till att fotograferingen blir avslappnad, mysig och ett härligt minne! Rekommenderas starkt! ❤️"
Familjefotograf i Småland
- Lotta & Edde Gyllensten
"fuck it, vi tar alla!"
"Okej, nu har jag kollat på bilderna säkert 100 gånger och vi har försökt göra ett urval men fuck it, vi tar alla! Grattis till mig på morsdag liksom!"
En mamma pussar på sin ettåring som tittar in i kameran och skrattar
- Sandra & Jesper Åkesson
Familj håller händerna på sin familjefotografering utomhus i Stockholm

Det här ingår i din investering

En upplevelse med familjen

♥ 1 timmes rolig fotografering

♥ Inför-guide med tips och råd

♥ Fri ombokning vid sjukdom

♥ Privat webbgalleri till dator och mobil

♥ Personlig webshop där ni köper era bilder och produkter

♥ Genomgående redigering på samtliga bilder enligt min bildstil

1 500 kronor

Summan betalas i samband med bokning för att reservera din tid. Observera att produkter och digitala bilder inte ingår i fotoavgiften utan dessa köps till efteråt.

Bildpaket och produkter a'la carte

Du köper digitala bilder och produkter efter fotograferingen först när du sett resultatet, istället för att redan i förväg begränsa dig till hur många bilder du vill ha.

Jag erbjuder lyxiga produkter som tillverkas för hand av Europas bästa leverantörer. När vi ses för er fotografering visar jag upp produkterna på plats för att ni ska kunna se och känna på dem.

Fotobok uppslagen med bilder från en familjefotografering

Lyxiga fotoböcker

Fotoböcker tillverkade för hand med omslag i linne, sammet, nubuk eller läder. Trycks med valfri text på omslaget. Läs mer info om albumen här

 • Fotobok 20x20 cm 4 000 kr

  10 stycken uppslag ingår. Extra uppslag kostar 180 kr/styck. Ett uppslag = 2 sidor.

 • Fotobok 25x25 cm 4 500 kr

  10 stycken uppslag ingår. Extra uppslag kostar 200 kr/styck. Ett uppslag = 2 sidor.

 • Fotobok 30x30 cm 5 000 kr

  10 stycken uppslag ingår. Extra uppslag kostar 225 kr/styck. Ett uppslag = 2 sidor.

 • Fotobok 30x20 cm 4 500 kr

  10 stycken uppslag ingår. Extra uppslag kostar 200 kr/styck. Ett uppslag = 2 sidor.

 • Fotobok 38x25 cm 5 500 kr

  10 stycken uppslag ingår. Extra uppslag kostar 225 kr/styck. Ett uppslag = 2 sidor.

En familj med mamma, pappa och ettåring kramas i solnedgången
Fotograf Mia Modigh Westlund busar med en familj under en familjefotografering

En busig familjefotograf i Stockholm

Fotograf Mia Modigh Westlund

Städning på torsdagar, fredagstacos, lekplatshäng eller museum på lördagen och söndagsbrunch med pannkakor och grädde och sedan veckohandling. Viktiga vardagstraditioner traditioner i vår lilla familj. Sådana små saker som gör att man längtar lite extra. All ära för att leva i nuet, men ibland måste man ha små gosiga saker att se fram emot också.

Jag älskar familjetraditioner och speciellt att göra dem till något eget. När vi äter tacos på fredagar har vi sombreros på oss och spelar en taco-playlist i bakgrunden för ökad feeling.

Med mig som fotograf blir det roligt

När jag fotograferar familjer så får barnen vara barn, glöm att jag säger ”titta in i kameran och le”. Jag leker fram skratt, ber barnen leta efter snorbusar i pappas näsa och kolla efter apan som sitter inne i min kamera. Bli inte förvånade om barnen ropar snigelfis nästa gång vi ses! Även med er vuxna leker jag fram skratten, ni får små uppdrag som att viska roliga saker i varandras öron, smeka varandras kinder ömt eller kittla den som är mest kittlig.

Med mig som fotograf blir det roligt och ni kan känna er trygga med att jag vet vad jag gör och guidar er utan att det blir stelt.

"en fin och lyxig upplevelse"
"TUSEN tack för en fin och lyxig upplevelse med dig i helgen ❤️"
Familj busar på sin familjefotografering utomhus i Stockholm
- Rodie & Magnus

Vänta inte med att boka

Lediga tider

Jag tar endast ett fåtal bokningar varje månad, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga förutsättningarna vid eventuell ombokning. Därför bokas mina tider upp fort, så vänta inte med att bekräfta din bokning.

Du kan antingen svara på mailet du redan fått från mig, för att boka, eller skicka in en ny bokning via formuläret nedan.

Fungerar inte formuläret?
Skicka direkt till hej@mwfotograf.se

Jag erbjuder endast en helgtid varannan månad som ofta bokas upp ca 6 månader i förväg.

Kontakta mig för familjefotografering