Bröllopsfotografen från Blekinge

Med 34 år i bagaget kan jag fortfarande inte förstå att jag är vuxen på riktigt. Ofta tänker jag mig själv som 23 år, bara med lite mer livserfarenhet. Jag är uppväxt i Karlshamn – Blekinge, vid havet, men flyttade till Eksjö för kärlekens skull. Som gäst på ett westernbröllop föll jag för toastmastern som var en lång kille med mörkt lockigt hår och hade en charm och humor som kunde få vilken kvinna som helst på fall. Glenn (nej, han kommer inte från Göteborg) gör mig fortfarande knäsvag när han tittar in i mina ögon och såhär över 7 år senare är vi gifta, har Volvo, hund och radhus 💪

Fotografering på Öland

Jag ritade cyklar hemma hos min farmor som åttaåring och sålde mina teckningar för en tia till henne och hennes vänner. Där och då visste jag att jag ville jobba med ”att rita” när jag blev stor.

Efter att ha pluggat Estetisk bild och form och Textildesign fick jag drömmarna raserade av åsikterna att det inte är ”riktiga” utbildningar eller att en inte får några ”riktiga” jobb. Men efter att ha pluggat ”riktiga” utbildningar som t.ex Socialpedagog och senare jobbat med ”riktiga” yrken som behandlingspedagog och samordnare, och då istället drabbats av utmattningsdepression, så insåg jag att det viktigaste för mig är att göra det jag vill och mår bra av!

Att jobba med färg, form och bilder. Det kreativa skapandet. Det är ju det jag alltid drömt om. Jag är en person som suger åt mig känslor som en svamp, både bra och dåliga, med en personlighet med drag av högkänslighet. Så jag mår som bäst när jag befinner mig bland glada människor, positiva känslor och kärleksfulla dagar. Det är väl ändå så det ska vara när en går till jobbet?

Tack vare att jag bestämde mig för att byta bransch och satsa på fotograferandet, så är jag idag helt frisk, men det är fortfarande en stor erfarenhet jag bär med mig. Att förstå hur vanligt psykisk ohälsa är och hur viktigt det är att våga prata om det för ens läkeprocess, har gjort att jag vill vara öppen med min erfarenhet och visa att det går att bli helt frisk!

Jag dricker lite för mycket kaffe, bakar världens godaste kladdkaka (världens godaste smet!) och tycker att en skål med popcorn är en fullgod middag. Jag älskar ordvitsar och skrattar alltid åt mina egna skämt 🤷🏻‍♀️ Jag är hopplöst förtjust i att använda mig av smileys och GIF’ar när jag skriver.

Min man säger att GIF’ar är ute och en del kan nog tycka att jag överanvänder smileys i mina mail. Men jag tänker inte be om ursäkt, det är en del av min charm! Har ni förresten provat att föra en hel konversation enbart med GIF’ar, helt utan ord? Skriv med mig så testar vi