pepp & stylingguide

Inför din boudoirfotografering

Plus size kvinna tittar in i kameran under sin boudoirfotografering
"Tror aldrig jag varit med om en roligare fotografering!"
”Jag är mållös, jag finner på riktigt inte orden att skriva till dig? Hur i hela friden blev det här så galet bra? Jag väntar spänt på resten utav bilderna och jag längtar så efter att få se *** reaktion på bilderna vår första morgon tillsammans som gifta! 🙈🙊 Tusentack för allt ditt stöd under själva fotograferingen men också fram till den själva dagen. Du fick mig att känna mig trygg från första stund med din sprudlande energi. Tror aldrig jag varit med om en roligare fotografering! Ser så fram emot att få alla bilderna, vilken sneakpeek alltså!!”
Inslagna album i rosa och grönt med sidenband och präglat motiv på
- Lilly

professionell glädjespridare. och fotograf

Heej!

Det är jag som är Mia, boudoirfotograf i Stockholm.

Jag brinner verkligen för det jag gör och älskar att skapa sensuella bilder med starka kvinnor. Jag älskar att fånga den naturliga skönheten på ett glatt och avslappnat sätt. Att få stärka och boosta ditt självförtroende och få dig att känna dig som den otroligt vackra kvinna du är, det är mitt mål med boudoirfotograferingen.

Som person är jag lättsam, skojfrisk och bjuder på mig själv. Jag brukar ha lätt för att få personer avslappnade framför min kamera och jag hoppas att du ser fram emot vår boudoir session lika mycket som jag.

Om du känner dig nervös och osäker inför, har en massa frågor och funderingar, så bara hör av dig så hjälper jag dig att känna dig trygg och lugn.

Fotograf med brun kofta tittar in i kameran och ler
Vit linnebox med boudoirbilder
"mest blev det nog en gåva till mig själv"
"Jag gjorde boudoirfotografering och hon var så proffsig. Lätt till skratt och fick mig att känna mig så bekväm. Fotona blev helt fantastiska och blev en perfekt morgongåva till min man. Men mest blev det nog en gåva till mig själv, vilken härlig egoboost. Rekomenderar alla att testa en sådan fotografering med världens bästa Mia!"
Brunhårig kvinna med långt lockigt hår med svarta underkläder i spets
- Nathalie

boudoirbubblan

5 tips inför din session

Kvinna med lockigt hår och rött läppstift på sin boudoirfotografering

Kroppen

Moisturize från insidan och ut! Se till att hålla kroppen återfuktad genom att dricka mycket vatten och att smörja in dig med en bra hudkräm över hela kroppen. Inte bara samma dag som fotograferingen, utan gärna ett par veckor innan.

Ansikte

Det finns massor av olika sorters ansiktsbehandlingar en kan göra. De flesta är väldigt bra! Men, allt från kemiska peelings till injektioner etc, kan ge dig flammig eller svullen hy som kan hålla i sig ett par dagar. Så avvakta med eventuella behandlingar och låt huden vila i 2-3 veckor innan fotograferingen.

Kvinna i svart spetsbody på en boudoirfotografering

Hår

Även rakning och vaxning ger irriterad hy. Om du har tänkt raka dig, gör det senast kvällen före fotograferingen. Vaxning gör du senast ett par dagar innan. Oavsett om det gäller armhålor, ben, bikinilinje eller överläpp, så kan små hudirritationer synas väldigt tydligt på bild.

Frisyren

Du känner ditt hår bäst! Om du har oljigt hår, tvätta det samma dag som fotograferingen, om ditt hår trivs bättre någon dag efter en tvätt så tvättar du det någon dag eller två innan fotograferingen. Undvik att sätta upp håret i tofs innan fotograferingen, för att slippa tofsranden i håret. Om du bokar frisör eller stylist inför fotograferingen så följer du hens råd gällande ditt hår.

Kvinna tittar in i kameran med en rosa fjäder framför halva ansiktet

Sleeping beauty

Underskatta inte skönhetssömnen. Se till att du får ordentligt med sömn natten till fotograferingen. Vi vill ju inte att du ska somna under fotograferingen eller se trött ut på bilderna.

"Jag grät glädjetårar när jag såg bilderna"
"Mia är helt fantastisk. Jag var väldigt nervös inför boudoiren & ville helst ta mig en shot eller två, men de förbjöd hon mig ifrån. Men så fort hon började fotografera så kände jag mig bekväm & sexigare än vad jag nånsin gjort. Det är en sån egoboost att göra en boudoir, speciellt när Mia står bakom kameran. Hon får mig att skratta & slappna av, vilket jag inte trodde jag var möjligt då det ändå är en väldigt intim fotografering för mig. Jag grät glädjetårar när jag såg bilderna sen. Mia gör magi ❤️"
Tatuerad plus size kvinna ligger på en säng med rosa underkläder
- Emma

den vanligaste frågan

Vad ska jag ha på mig?

Boudoir handlar inte om att vara naken. Ta med dig flera alternativ så har vi att välja på! Hellre för mycket än för lite. Många kommer med en resväska och det är helt okej!

Klädsel

Och inte bara underkläder, utan kanske din partners oversize skjorta, den slitna Metallica t-shirten, en gosig stickad tröja, en spetsklänning, negligé eller något ur din garderob som är väldigt typiskt för dig och din stil. När det kommer till underkläder, unna dig någonting nytt! Var inte rädd för färg, det behöver inte vara spetsunderkläder i svart eller vitt om du vill addera något annat. Undvik dock kläder med fläckar, utslitna sömmar och stryk/ånga skrynkliga kläder. Och unna dig att ta hjälp för att prova ut underkläder i rätt storlek.

Blond kvinna i spetsklänning på en boudoirfotografering

Accessoarer

Ta gärna med accessoarer som har en betydelse. Ska du gifta dig kanske det är bröllopsskorna, slöjan och smyckena? Ta gärna med ytterligare ett par snygga högklackat och lite blandat med vackra smycken. Säg gärna till innan om det finns något speciellt du vill fokusera på, så jag kan vara förberedd.

Lånegarderob

Jag har ett par klädesplagg att låna ut i storlek XS-XL, så som några olika negligéer, kimonos i skira tyger, en vit spetsklänning samt beiga linneskjortor.

Kvinna i rosa kimono och ögonmask framför en spegel på en boudoirfotografering i Stockholm

Jordgubbar, munkar eller tacos?

Du får gärna ta med jordgubbar, vindruvor, macrones, choladpraliner, sockervadd, munkar eller något annat gott som kan bli fint på bilderna och som kanske är typiskt ’du’. Du och din partner kanske har ett favoritsnacks som skulle passa perfekt att ha med på bilderna? En tacos kanske kan avrunda fotograferingen på ett roligt sätt 😉 (ja, jag älskar tacos som du kanske vet vid det här laget om du följer mig på instagram) 🌮

Kvinna biter i en munk på en boudoirfotografering
Champagne och champagneglas på en bar

Kom nykter

save water, drink champagne

Kom inte påverkad av alkohol eller annat. Jag förstår att det kan kännas nervöst och att lite champagne innan kan få dig avslappnad. Men du vill inte ha hängande ögonlock, börja skela eller se påverkad ut på bilderna. Så om du skulle vilja dricka något glas innan, ta med dig champagnen till fotograferingen så blir det en fin rekvisita samtidigt som du kan hålla dig till att endast sippa lite.

Blond kvinna i spetsklänning på en boudoirfotografering i Stockholm
Brunhårig kvinna med långt lockigt hår med svarta underkläder i spets

Våga lite kraftigare makeup

Oavsett om du bokar makeupartist till fotograferingen eller väljer att lägga din makeup själv, så är mitt råd att våga lite extra. En lite mörkare sotning, lösögonfransar eller färg på läpparna. När det kommer till fotografering är det alltid bättre att ha lite extra för att det ska synas ordentligt på bild. Om du sminkar dig själv, ta gärna med ditt smink så kan vi alltid fylla på om det behövs. Och glöm inte läppglans. Det blir magiskt på bild med lite glans!

Vill du ha hjälp med styling? Jag har ett brett kontaktnät med makeupartister och stylister så bara säg till så hjälper jag dig med det!

"Du fick mig att känna mig vacker, värdefull och jag upplevde att du gav mig din fulla uppmärksamhet"
"Jag vill verkligen att du ska veta att Du gjorde allt Du kunde för att ge mig en fantastisk upplevelse, inte en enda gång fick du mig att tveka eller tänka på hur jag såg ut. Du fick mig att känna mig vacker, värdefull och jag upplevde att du gav mig din fulla uppmärksamhet. Riktigt proffsigt på ett personligt sätt 💯❤️ Och det var en fantastisk upplevelse från början till slut! Och hon som fixade min makeup och mitt hår var verkligen superduktig! Tack för så vackra foto 😍 När jag såg dom den här gången så kändes det bättre och jag övar varje dag på att acceptera och tycka om mig själv 😊"
Inslagna album i rosa och grönt med sidenband och präglat motiv på
- Catharina

The final touch

Redigering och retusch

Jag redigerar alla bilder du får väldigt omsorgsfullt. Det innebär att jag inte bara fixar till ljuset och färgerna utan även att jag tar bort tillfälliga blemmor och rodnad hy, sådant som normalt sett inte tillhör ditt utseende. Något som är lite svårare att retuschera är ränder efter spraytan och brun utan sol. Framförallt på händer och fötter. Så se till att antingen undvika detta eller att det är jämnt gjort, för jag kan inte göra något åt det i efterbehandlingen. En annan sak som är lite svårare att retuschera är ränder på huden efter tighta kläder. Så när du kommer till fotograferingen, skippa helst bh, tighta jeans osv och kom i löst sittande kläder.

Sminkad kvinna blundar med en rosa fjäder framför halva ansiktet

Händer och fötter

Ta hand om dina händer och fötter. Smörj in och ta hand om nagelbanden och naglarna, så väl på händerna som fötterna. Närbilder på både händer och fötter förekommer och trasiga nagelband, oklippta tånaglar eller torra hälar är ingen höjdare. Ta med dig mjukgörande till fotograferingen för att kunna smörja in både händer, fötter och kropp om du lätt blir torr.

Närbild på kvinnas dekolletage med svarta underkläder under en boudoirfotografering i Stockholm

Tigerränder

De flesta av oss kan ha en del ränder på kroppen som livet fört med sig. Oavsett om det är märken efter en graviditet aller andra kroppsförändringar, så följer dem med livet ut. Likaså gäller det ärr. En del är bekväma med dem, en del inte. Eftersom den här typen av ränder och ärr är just en del av livet, så retuscherar jag inte bort dem.

Plus size kvinna i svarta underkläder på en boudoirfotografering
QtAlbums property product photo

vad händer sen?

Efter fotograferingen

Efter fotograferingen laddar jag in alla bilder på min dator och gör backup. Jag bläddrar igenom de fantastiska bilderna och väljer ut det absolut bästa urvalet. Jag gör en grundredigering och inom 3 veckor laddar jag upp dem i ett låst webbgalleri som bara du får tillgång till. Där gör du ditt urval av de bilder du önskar köpa. 5 bilder ingår i ditt grundpaket men du kan köpa till fler enligt bildpaketen som du tidigare tagit del av.

10 stycken boudoirbilder framkallade på fine art papper

Leverans

När du valt dina bilder så får du en slutfaktura på resterande belopp, när den är betald (inom 14 dagar) redigerar jag klart bilderna, exempelvis ljusa upp skuggor runt ögon, förstärker intensiteten i din blick, tar bort om du fått en finne lagom till fotograferingen osv. När detta är klart kan du sedan ladda ner bilderna från galleriet till din dator och mobil i både högupplöst och webbanpassat format.

Linnebox med boudoirbilder inslagen i fint sidenband

Printar i linnebox

Vill du göra någonting fysiskt med dina bilder, tex för att ge bort eller själv rama in och sätta upp? Du kan välja att köpa bilder i storlek 10×15 cm som framkallas på ett lyxigt matt fine art papper. Bilderna packas fint i en vit linnebox med sidenband runt. Leveranstid på bilderna är 3 veckor efter att du valt ut dina bilder i webbgalleriet. Självklart går det att förstora dina bilder ännu större, i anslutning till ditt webbgalleri kommer det finnas en webbshop där du på egen hand kan beställa förstoringar.

Fotobok i guldig sammet med texten Boudoir på framsidan

Fotobok

Skulle du vilja köpa till en fotobok? När du får ditt webbgalleri med bilder så kommer det finnas en webbshop kopplad till ditt galleri. Här kan du både designa och beställa din fotobok helt själv. Självklart hjälper jag dig om du hellre vill få hjälp med hela processen! Fotoböckerna jag erbjuder tillverkas för hand och finns med många olika typer av högkvalitativa omslag och färger. Här kan du läsa mer om mina fotoböcker.

Både mina fotoböcker och printarna i linneboxen kommer jag ta med mig till vår fotografering, så du får se på dem i verkligheten och känna på kvalitén.

"Sååå nöjd med resultatet och hela upplevelsen"
"Vill bara tacka dig så mycket för allt jobb med fotograferingen och bilderna! Är så glad att jag efter så många år ÄNTLIGEN var redo att göra detta som jag varit sugen på så länge. Sååå nöjd med resultatet och hela upplevelsen, att få göra en sån här sak för sig själv 😀 Och lite feedback till dig… Hade inte kunnat drömma om ett bättre bemötande! 😃 Känner mig obekväm med 1. Främlingar 2. Stå framför kamera 3. Stå typ naken framför kamera och främling 😅 Men du skapade så trygg och lätt stämning så det var inga problem alls! Har rekommenderat dig till flera vänner 😊 Återigen, TACK för allt! 😍"
Inslagna album i rosa och grönt med sidenband och präglat motiv på
- C

Vanliga frågor

Vilken tid fotar vi?

Vi fotograferar då ljuset är som bäst. För att få vackert ljus i bilderna så är jag noggrann med tiden vi fotograferar, eftersom vi fotograferar inomhus är vi beroende av en tid då ljuset befinner sig på samma sida som fönstret i det utvalda rummet. Vi bestämmer tidpunkt utifrån detta. Om vi fotograferar hemma hos dig kommer jag be dig skicka bilder på rummet/rummen du önskar fotas i när det är som ljusast, för att kunna planera din fotografering som bäst.

Blond kvinna sittandes på en säng med svarta underkläder i spets

Vad händer om vi blir sjuka?

Om någon av oss blir sjuk bokar vi enkelt om tiden, det viktigaste är att du talar om det för mig i så god tid som möjligt. Jag har alltid ett backup-datum inplanerat, men om vi fotograferar på hotell som redan är bokat så är det hotellets ombokningsregler som gäller för dem.

Kvinna i underkläder sitter i en fåtölj med benen på armstödet

Vad händer med bilderna efteråt?

Jag ställer aldrig krav på att få visa upp bilderna jag tar från en boudoirsession. De bilderna är för dina ögon endast, eller eventuellt en partner också. Däremot kan det hända att jag frågar om det finns någon bild jag får visa upp. Exempelvis en detaljbild där man inte ser att det är du, eller så är du helt okej med att alla visas upp. Men om du inte säger något om att det är okej, så ställer jag alltid frågan innan!

Fotobok med boudoirbilder från en boudoirfotografering i Stockholm

Jag hoppas att jag med den här guiden kunnat stilla några frågor och funderingar. Men dyker det upp något så är jag bara ett mail, sms eller samtal bort!

hej@mwfotograf.se | 0738-23 51 99

Vi ses snart!
Mia